Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Echipele din Bucuresti si Veliko Tarnovo merg in finala europeana

Luna trecuta a avut loc la Bucuresti filiala regionala (Romania-Bulgaria) a competitiei internationale Top Team 2013 adresate personalului din service-urile Scania, care are ca scop incurajarea si stimularea perfectionarii profesionale a angajatilor companiei. Castigatorii – o echipa din Bucuresti si una din Veliko Tarnovo – vor merge mai departe la finala europeana din Germania, din septembrie, dupa care in noiembrie este programata cea mondiala din Suedia.
 

Competitia este al optulea eveniment de acest gen organizat la nivel international si cel mai mare de pana acum, cu circa 8.000 de concurenti din 60 de tari.

La intrecere au participat opt echipe, dintre care cinci din Romania si trei din Bulgaria. Trofeul finalei regionale a fost castigat de echipa numarul 1 a service-ului din Bucuresti, formata din Lucian Sacalov (piese de schimb), Stefan Isail, Andrei Tache, Valentin Diac (tehnicieni) si Catalin Neacsu (capitan). Performanta ii trimite pe acestia la finala europeana Top Team de la Koblenz, din septembrie. Iar castigatorii de la europene vor putea participa mai departe la finala mondiala ce va avea loc pe 21-24 noiembrie 2013, in Södertälje (Suedia).
Succesul echipei castigatoare a fost influentat si de sustinerea reciproca dintre membrii acesteia. „Credem ca am castigat deoarece formam cu adevarat o echipa si, de fiecare data cand unul dintre noi se blocheaza in orice problema, este ajutat de un coleg cu o sugestie, daca nu chiar cu raspunsul corect. In fiecare zi de lucru gasim o noua provocare, de aceea nu ne este frica de ce va urma”, a declarat Catalin Neacsu, capitanul echipei castigatoare.
Pe locul al doilea s-a clasat service-ul din Arad, care a primit obiecte promotionale si accesorii Scania in valoare de 500 de euro. Echipele de pe locurile al treilea, al patrulea si al cincilea, respectiv service-urile din Cluj, Brasov si Bucuresti (echipa nr. 2) au primit obiecte promotionale si accesorii Scania in valoare de 100 de euro.
Echipa din Bulgaria calificata la competitia europeana este din Veliko Tarnovo. Pentru bulgari, acesta este primul an in care ajung la competitia europeana. Anul trecut, o echipa din Bulgaria a ocupat locul al doilea la aceasta competitie, astfel ca nu a putut merge mai departe. Echipele participante au inclus atat ingineri, cat si studenti. „Toti angajatii au o specializare, unii pe partea electrica, altii pe probleme de hidraulica”, a explicat Todor Minev, trainerul Scania Bulgaria, care a fost responsabil de pregatirea concurentilor bulgari.

Patru probe practice si una teoretica
La competitia de anul acesta s-a pus un accent deosebit pe sanatatea si siguranta participantilor. Angajatii service-urilor Scania au avut de infruntat patru probe practice care au constat din identificarea si rezolvarea unor defecte ale camioanelor, dar si o proba teoretica, fiecare fiind notata cu maximum 50 de puncte.

Articole similare