Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CTE Trailers isi intregeste portofoliul cu Meiller

Luna trecuta, CTE Trailers a semnat contractul de reprezentare comerciala si after-sales cu Meiller Kipper, in acest fel completandu-si portofoliul de produse oferite pe piata romaneasca, format din semiremorci Krone si Nooteboom, automaturatori Faun si echipamente Schmidt
 
Cu aceasta ocazie, Dana Bejan, Managing Partner CTE Trailers, a declarat ca „Meiller este un producator pe care ni-l doream de mai multa vreme in portofoliu, deoarece are o gama larga de vehicule care se completeaza foarte bine cu celelalte produse pe care le ofeream pana acum”.

Vizate sunt in primul rand containerele cu brate paralele si platformele cu carlig pentru managementul deseurilor, dar si basculantele.
„In 2006 si 2007, Romania a fost cea mai mare piata europeana pentru noi, cu mai mult de 1.500 de unitati livrate intr-un singur an”, a precizat Johann Wimmer, General Manager Direct Sales&Service in cadrul F.X Meiller Fahrzeug-und Maschinenfabrik- GmbH&Co.
„In continuare privim cu incredere Romania si suntem siguri ca in viitorul apropiat va fi din nou piata de export numarul unu pentru noi, deoarece este una de mare volum. Am decis sa colaboram cu CTE Trailers pentru a avea un partener puternic in Romania si pentru a face fata concurentei de aici. Produsele noastre completeaza gama Krone, iar pe partea de management al deseurilor completeaza foarte bine gunoierele si maturatorile de la Faun. Am descoperit impreuna cu CTE Trailers segmente noi de clienti pe care vrem sa-i castigam impreuna sau clienti vechi pe care vrem sa-i pastram pentru a ajunge din nou la volumele pe care le dorim toti. Important pentru noi este ca vrem sa avem parteneriate pe termen lung, pentru ca traditia ne caracterizeaza  si vrem ca aceasta traditie sa existe si in Romania”, a mai spus Johann Wimmer.
„Logodna de cinci luni”, urmata, luna trecuta, de „nunta” dintre cele doua firme (n.r.: contractul de reprezentare dintre CTE Trailers si Meiller Kipper s-a semnat pe 1 mai), s-a concretizat de curand si prin primul contract pentru 20 de semiremorci basculabile pentru Agro Chirnogi.
Meiller produce suprastructuri basculabile pe spate si pe trei parti, semiremorci basculabile cu doua axe si punte dubla sau semiremorci lungi, cu trei sau mai multe axe, precum si suprastructurile de tip „Abroll Kipper”, care se adreseaza industriei de fier vechi si colectare de deseuri, precum si curateniei stradale sau stingerii incendiilor.

Piata incepe sa-si revina
Potrivit reprezentantilor celor doua companii, in a doua jumatate a anului se asteapta o revigorare pe piata constructiilor si pentru managementul deseurilor, dupa ce in 2009 productia de vehicule pentru domeniul constructiilor a scazut cu 70% (aproape 90% in Europa de Est, in timp ce piata germana a scazut cu 37%).
„Din fericire, nu avem decat 100 de unitati reposedate in stoc. Avantajul nostru este ca nu ne finantam cu ajutorul bancilor, ci toate investitiile si stocurile sunt finantate din capitaluri proprii. Pe de o parte, avem scaderi mari de volume, dar asta nu ne-a prea influentat situatia lichiditatilor”, a precizat Johann Wimmer.
Tot Germania este piata care si-a revenit cel mai repede: anul acesta vanzarile au crescut cu 43% fata de anul trecut, la fel ca in alte tari europene, cu exceptia Spaniei.
„Pretul este, insa, o mare problema, pentru ca multe companii vor sa reduca stocurile si fac toate eforturile pentru a le vinde, inclusiv reduc preturile. Dar clientii nu-si vor aminti ce a cauzat aceste reduceri, isi vor aminti doar pretul mic. Va fi o mare provocare sa re-crestem preturile la un nivel normal. In 2010, de pilda, ele au scazut cu 10 pana la 20% fata de 2008, in functie de cerere si de stocurile disponibile.”

CTE Trailers monteaza basculante la Bucuresti
Parteneriatul dintre cele doua companii prevede nu numai comercializarea produselor Meiller in Romania si Bulgaria si asigurarea service-ului pentru acestea, ci si montajul de bene basculabile la Bucuresti, pe sasiurile diferitilor producatori de camioane, fara vreo diferenta de calitate sau de pret fata de produsul complet livrat din Germania. Meiller a inceput organizarea unei serii de training atat pentru vanzatori, cat si pentru personalul din service, care se va ocupa de asamblare.
Infiintata in 2002, CTE Trailers reprezinta pe piata romaneasca sase  producatori de vehicule comerciale specializate de renume european, pentru care ofera servicii post-vanzare (reparatii in garantie si vanzare de piese de schimb originale). De asemenea, clientii traditionali au si posibilitatea de a inchiria semiremorci pentru diferite intervale de timp.

Meiller se extinde in Rusia
Meiller e o companie de familie cu o lunga traditie, fondata in 1850. In prezent detine fabrici nu numai in Germania (unde sunt cinci linii de asamblare), ci si in Polonia, Turcia (la 160 km de Istanbul), Cehia si, de curand, Rusia.
Momentan, in Rusia se face doar asamblare de kituri si componente produse in Germania.
„Suntem o companie de dimensiune medie si este dificil sa mergem catre America de Sud, unde investesc in prezent marii producatori de camioane. Preferam sa ne concentram pe Orientul Mijlociu, Arabia si Africa, Arabia. Irak este o piata extrem de interesanta si incepe sa-si revina, la fel si Libia, Algeria si Maroc”, a mai spus reprezentantul Meiller Kipper.

Articole similare