Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Polonia, o destinatie interesanta pentru romani


Marfurile intermediate prin bursa TimoCom luna trecuta au ramas per total constante fata de iunie. De remarcat este cresterea constanta inca din primavara a marfurilor exportate catre Polonia, aceasta fiind o destinatie unde se gasesc din plin marfuri de import. In crestere sunt si marfurile care pleaca catre Franta inca din mai, dezavantajul fiind ca de aici vin tot mai putine marfuri. Astfel, raportul marfa/camioane pentru exportul catre Franta a fost luna trecuta de 69/31, iar pentru import de 17/83. Aceeasi situatie este si pentru Spania, unde volumul de marfuri aproape ca s-a dublat la export fata de iunie, insa cel al importurilor a scazut de la 23/77 la 18/82, ajungand la aceeasi valoare ca in aprilie. Singura crestere semnificativa a volumelor de marfuri importate este din Bulgaria, care a ajuns la 88/12, mult mai mare decat in aprilie, cand raportul era de 61/39. In schimb, marfurile de la noi catre aceasta destinatie sunt in scadere constanta din aprilie, ajungand la 36/64.
 

Italia este inca o destinatie interesanta pentru romani, volumul marfurilor exportate, desi in usoara scadere fata luna precedenta, este inca ridicat, ajungand la un raport de 70/30. In schimb, s-a remarcat o usoara crestere a importurilor de aici, ajungand la 30/70 fata de 26/74, cat era in iunie.
Au inceput, in schimb, sa se imputineze marfurile venite din Cehia, care au ajuns la un raport de 58/42, fata de 67/33 cat erau in luna precedenta. Si exporturile catre aceasta destinatie sunt ceva mai putine, ajungand la un raport de 29/71, fata de 37/63 in iunie.
Volumele din si catre Germania se mentin inca destul de scazute, astfel ca exporturile au inregistrat o usoara crestere, ajungand la un raport 32/68 de la 21/79, iar importurile de aici au scazut la 22/78 fata de 32/68 cat se inregistra in iunie.

Articole similare