Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MAN deschide o noua linie de productie in Brazilia

MAN a deschis o noua linie de productie in America de Sud, la fabrica din Resende (Brazilia), destinata gamelor TGX si TGS, prezente deja in Europa. Noua linie de asamblare are o capacitate de 5.000 de camioane/an. In urmatoarele cateva luni se vor produce numai vehicule de testare, urmand ca primele unitati comandate sa fie livrate incepand cu 2011 catre trei din cei mai mari operatori de transport din Brazilia. In prima faza, camioanele fabricate in Brazilia vor include componente importate din Germania.
 

Lansate in 2007, MAN TGX si TGS au fost votate camioanele anului in 2008 de catre un juriu international, MAN devenind astfel primul producator care a castigat premiul de sapte ori. MAN lanseaza acum modelele TGX si TGS pe piata braziliana, unde vor fi comercializate prin reteaua de dealeri Volkswagen condusa de MAN America de Sud.
Pana in 2011 va fi construit si un parc pentru camioane chiar langa uzina, iar trei furnizori ai filialei MAN din America de Sud, ArvinMeritor, Maxion si Suspensys, vor avea propriile linii de productie in imediata vecinatate a fabricii de la Resende.
Investitiile in linia de productie si parcul pentru camioane se ridica la aproximativ 100 de milioane de euro, fiind astfel create 800 de noi locuri de munca, din care 100 numai pentru linia de productie MAN.
In martie, filiala MAN din America de Sud a trebuit sa introduca al treilea schimb pentru a face fata cererii de vehicule comerciale din Brazilia. Capacitatea de productie a crescut la 72.000 de camioane si sasiuri de autobuz pe an. Reprezentantii MAN America de Sud au declarat ca sunt increzatori in evolutia economica a Braziliei si se asteapta in continuare la cresteri in acest an.

Articole similare