Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia, cea mai periculoasa destinatie europeana

Situatiile in care sunt jefuite camioane in Italia devin tot mai dese si ingrijorator este faptul ca acum aria de infractionalitate a urcat dinspre sud catre centrul si nordul peninsulei. Lucrurile sunt cu atat mai grave intrucat, de cele mai multe ori, atacurile asupra autovehiculelor se soldeaza cu omorarea soferului. Recent, a fost pradat in Italia un camion al operatorului roman Vlase Impex. Soferul a fost batut si aruncat din camion, dar, intrucat s-a actionat rapid, marfa a fost recuperata. Cu toate acestea, trebuie tras un semnal de alarma, pentru ca transportatorii care merg in Italia sa isi ia toate masurile de precautie.
 

In cazul atacului in care a cazut victima camionul Vlase Impex, soferul a tras in fata fabricii unde trebuia sa descarce. A ajuns sambata dupa-amiaza tarziu, iar duminica seara Gheorghe Vlase, proprietarul Vlase Impex, a fost sunat de sotia soferului, innebunita ca s-au urcat trei insi in masina peste sotul ei, l-au batut, l-au aruncat in strada si au fugit cu camionul incarcat cu aliaj de crom, care este foarte scump – 180.000 de euro valoarea intregii incarcaturi. „Am sunat imediat carabinierii, a inceput cautarea pe GPS si in 15 minute a fost gasit autotractorul. Faptasii au fost prinsi la 45 km distanta: un roman si doi albanezi“, explica Gheorghe Vlase. Soferul a avut mare noroc, au spus si carabinierii, intrucat in ultimul timp se practica impuscarea conducatorului auto.
Sistemul GPS s-a dovedit esential in recuperarea vehiculului si este recomandat nu doar pentru autotractor, ci si pentru remorca sau container. Vlase Impex l-a implementat deja, pentru o supraveghere cat mai buna a marfii. Din pacate insa, si acesta poate fi bruiat de hotii care dispun de sisteme sofisticate, astfel ca vehiculul furat poate sa figureze ca fiind in stationare.

„Masuri de precautie si… mergem mai departe!”
Singura solutie pentru a preveni astfel de incidente este de a opri de fiecare data in parcari …

Articole similare