Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Viitorul trebuie sa fie „verde“

In intervalul 30 mai-2 iunie a avut loc TIBCO 2013, unde cargo-partner Expeditii a expus Tesla Roadster, promovand astfel conceptul „green logistics – starts with sustainability“. Protectia mediului este parte a strategiei companiei, care deruleaza proiecte in acest sens, iar locatiile au fost optimizate pentru a fi eficiente energetic.
 

Politica de mediu a devenit foarte importanta pentru cargo-partner, proprietarul firmei avand o fundatie, Environmentals cargo-partner, iar pe parcursul TIBCO si-a propus nu doar sa arate masina, ci si sa discute atat cu vizitatorii targului, cat si cu parteneri de afaceri pe care ii va intalni la targ, despre implicarea acestora in protejarea mediului prin activitatile de transport pe care le desfasoara.
„Tesla Roadster electrica este acelasi model cu care Rafael de Mestre a facut inconjurul lumii, promovand ideea de green technology. Costul de alimentare cu energie pe tot acest tur a fost de numai 200 de euro. Masina are autonomie de 400 km, ajunge la 100 km/ora in 3,9 secunde, viteza maxima limitata electronic este de 220 km/ora, iar un«plin» se face in opt ore daca se incarca de la o sursa de 220 V sau trei ore la 380 V“, a aratat Liviu Sandu, director business development & branch manager Bucharest la cargo-partner Expeditii SRL.

Grija pentru mediu, transpusa in actiuni clare
In 2011 compania a avut un proiect la Ploiesti care a presupus plantarea de copaci, o alta actiune de acest gen fiind planificata pentru 2013.
cargo-partner a implementat o strategie de mediu la nivel avansat. In depozite se folosesc doar utilaje si echipamente electrice, iar pentru deplasarea operatorilor exista vehicule tip segway. Instalatia de iluminare din interior se bazeaza pe senzori de miscare, economisind astfel energie. In cladirile de birouri fiecare bec are un senzor care dupa trei ore face ca becul sa licare si, daca nu reapasa nimeni pe intrerupator, se stinge automat. Mai mult, politica de achizitii a companiei presupune cumpararea de vehicule diesel, cu consum mic de carburant si emisii reduse.

Articole similare