Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Carosierii italieni fuzioneaza

In prima jumatate a lunii februarie, Merker (Margaritelli Group), Acerbi-Viberti si CLN, furnizor italian de componente auto, au semnat un acord pentru formarea unei noi companii, Compagnia Italiana Rimorchi, care se estimeaza ca va fi prima pe piata din Italia si a opta la nivel european din punct de vedere al productiei de semiremorci.
 

Margaritelli este actionar majoritar, cu 60%, celelalte doua nume detinand cate 20%. Miscarea are loc intr-un context dificil al pietei, dupa ce in 2009 inmatricularile de remorci si semiremorci noi de peste 3,5 t au scazut cu 52%, la 8.385 de unitati, de la 17.453 in 2008. De asemenea, din cauza stocurilor foarte mari de semiremorci nevandute, volumele de productie au scazut cu 70%.
Noua companie are trei fabrici principale in Tocco da Casauria (Pescara), Nichelino (Torino) si Verona. Pentru moment, Acerbi-Viberti va continua productia de basculante si rezervoare din aluminiu la uzina din Castelnuovo Scrivia. Grupul Margaritelli a vandut anul trecut 1.024 de remorci si semiremorci in Italia, in timp ce Acerbi-Viberti a comercializat 648 de unitati. Compania nou formata are ca obiectiv atingerea unei cote de piata de 25% in Italia, echivalentul a 4.000 de unitati si exportul a aproximativ 1.000 de remorci. Noua companie va fi operativa in lunile urmatoare.

Articole similare