Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Rombat investeste in reciclare

In 2009, Rombat a vandut doua milioane de baterii, in crestere cu 30% fata de 2008, iar pentru acest an se estimeaza peste 2,1 milioane de unitati. Anul trecut, cifra de afaceri a fost de peste 215 milioane de lei, din care aproximativ 60% export, si un profit de circa 26 de milioane de lei. Pentru anul acesta se estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu 22% si o crestere a exportului cu 32% fata de 2009. In prezent, Rombat isi comercializeaza produsele in Franta, Spania, Portugalia, Italia, Grecia, Republica Moldova etc. si este acreditat ca furnizor regional in panelul Renault si furnizor Peugeot Citroën.
 

Programul de investitii pentru 2010 se ridica la aproximativ 13,5 milioane de euro, dar implementarea acestuia depinde si de fondurile disponibile de la guvern si de aprobarea unor fonduri europene, deoarece unele din proiectele din 2010 vor fi derulate prin diverse programe cu finantare guvernamentala sau europeana (aproximativ 46%).
Din totalul investitiei, 4,8 milioane de euro vor proveni de la Rombat, iar restul de trei milioane de euro, de la Administratia Fondului de Mediu, prin Programul de Finantare Guvernamentala.
Investitia urmareste cresterea capacitatii de prelucrare a bateriilor uzate, extragerea plumbului si a altor materii prime. Acest proiect asigura imbunatatirea factorilor de mediu la REBAT Copsa Mica si la nivelul intregii tari.
REBAT Copsa Mica are ca obiect principal de activitate recuperarea plumbului din acumulatorii uzati. O alta investitie prevede marirea capacitatii de productie de baterii auto si baterii in tehnologie avansata pentru autovehicule microhibride 1 si 2. In acest an, Rombat si-a propus sa investeasca patru din cele 10 milioane de euro necesare acestui proiect (50% finantare europeana). Proiectul privind „Energia Verde” ramane mai departe o prioritate pentru companie. Anul acesta se vor aloca 3-4 milioane, din care 50% din fonduri guvernamentale si europene, pentru construirea de microhidrocentrale. Investitia totala este de 7-8 milioane de euro si va fi finalizata in cursul anului viitor.

Articole similare