Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Goodyear si-a prezentat anvelopa din biomasa

In decembrie anul trecut, primele anvelope din lume concept Goodyear cu tehnologie BioIsoprene au fost prezentate la Copenhaga cu ocazia conferintei Natiunilor Unite privind schimbarile climatice.
BioIsoprene este o alternativa viabila pentru materialele compozite petrochimice utilizate la productia cauciucului sintetic cu biomase regenerabile.
 

Dezvoltarea tehnologiei BioIsoprene poate ajuta la reducerea impactul productiei industriale asupra mediului inconjurator prin aplicarea materiilor prime regenerabile in lantul de aprovizionare.
Produsul BioIsoprene este derivat din materii prime regenerabile si reprezinta o inovatie semnificativa in industria biochimica si de cauciuc. Pe langa cauciucul sintetic utilizat in mod traditional la fabricarea anvelopelor, izoprenul traditional este folosit si pentru producerea unei game largi de alte produse precum manusi chirurgicale, mingi de golf si adezivi.
Astfel, potentialul produselor realizate pe baza tehnologiei BioIsoprene este substantial.
Genencor si Goodyear au facut prima data publice rezultatele cercetarii realizate in colaborare privind tehnologia si sistemul de productie integrat pentru produsul BioIsoprene in septembrie 2008. Anvelopa va fi disponibila pe piata din 2013.

Articole similare