Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

In Caransebes se incaseaza zilnic 25.000 de euro

Data in folosinta in decembrie 2011, centura orasului Caransebes a fost inchisa in vara anului trecut si anul acesta din 17 mai, pentru reparatii. In 2012 circulatia a fost deviata prin oras, drumurile fiind deteriorate din cauza caldurii si a traficului greu, iar in 2013 primaria orasului a instituit o taxa de drum, in functie de tonaj. Teoretic, transportatorii trebuiau sa plateasca aceasta taxa pana la 31 iulie, termenul de finalizare a lucrarilor de reparatie la podul afectat, dar, practic, situatia va mai continua din moment ce la podul respectiv nu lucreaza nimeni: compania de constructii Copisa si-a retras utilajele si muncitorii.
 

Centura orasului Caransebes a costat 35 de milioane de euro, din fonduri europene si guvernamentale, si a fost data in folosinta la sfarsitul lui 2011. Tot atunci, primaria Caransebes a intrat in posesia segmentului de drum ce traverseaza Caransebesul, prin HG 84/2011, cand Ministrul Transporturilor a cedat sectiunea DN6 (E70) catre Consiliul Local Caransebes, ca urmare a finalizarii, care insa nu a fost receptionata de CNADNR. Ca urmare, primaria orasului are dreptul sa taxeze tranzitul prin oras, pentru ca drumul ii apartine in conditiile in care, oficial, centura nu exista.
Pentru a vedea exact care este situatia, Miron Sporea, vicepresedinte APTE 2002, si Petru Petrisor, membru in consiliul director al asociatiei, au avut pe 18 iulie o intrevedere cu primarul orasului si din discutiile avute a reiesit ca rezolvarea situatiei intarzie, timp in care transportatorii alimenteaza in continuare bugetul primariei, cu „doar“ 100 de lei/camion/tranzitare. „In 2012, cand s-a mai lucrat la centura, tot la poduri, primarul a facut o intelegere cu firma de constructii ca, dupa ce lasa masinile companiei sa circule pe acolo sa lucreze la centura, sa repare drumurile afectate si sa schimbe covorul asfaltic din Caransebes. Compania spaniola nu s-a tinut de cuvant. In acelasi timp, se pare ca nu si-a primit banii pentru lucrari, asa ca …

Articole similare