Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sistemul modular de productie aduce stabilitatea la nivel global

Dupa patru ani in care au lansat mai multe modele decat oricand pe toate continentele pe care este prezent, diviziile globale ale Daimler Trucks vor culege roadele dezvoltarii unor produse inovative, cu costuri de exploatare reduse si adaptate fiecarei piete de pe glob. Chiar daca nu a impus aceleasi produse Mercedes-Benz peste tot in lume, preferand sa mearga pe marci si nume locale, compania germana va intensifica pe viitor dezvoltarea unui sistem modular de productie, astfel incat componentele majore concepute pentru o regiune a lumii sa poata fi folosite in toate unitatile de productie, pentru reducerea la minimum a costurilor de dezvoltare.
 

Specialistii Daimler AG sustin ca peste 70% din componentele Mercedes-Benz pot fi folosite si in America de Nord, Japonia, Rusia, Brazilia, India sau China. Pentru a-si arata forta de producator global, Daimler AG a organizat un eveniment de presa luna trecuta la Wörth, unde am putut conduce nu numai binecunoscutele camioane europene, ci si „botoasele” americane, „subtirelele” Fuso si robustele camioane indiene si chinezesti.

Dupa primele 90 de zile in functia de membru al consiliului de conducere Daimler AG, responsabil pentru vehicule comerciale, Dr. Wolfgang Bernhard a prezentat luna trecuta in cadrul unei conferinte de presa planurile companiei germane pe perioada mandatului sau. Desi situatia economica globala ramane dificila, vanzarile Daimler Trucks in primele cinci luni ale anului sunt similare cu cele de anul trecut: 180.119 unitati vandute in perioada ianuarie-mai 2013, cu numai 3% mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cea mai mare crestere s-a inregistrat in Brazilia, unde s-au vandut 15.823 de unitati, fata de 10.313 in 2012. In Europa de Vest vanzarile au scazut usor (21.157, fata de 22.633 anul trecut), la fel si in America de Nord (53.259 de unitati, fata de 54.615) si in Japonia (14.248, fata de 14.960). In India Daimler a vandut circa 2.700 de vehicule BharatBenz numai in 2013, ocupand locul al patrulea din punct de vedere al marcilor inmatriculate pana in mai.
Daimler Trucks se asteapta la o crestere usoara in a doua jumatate a anului, numarul comenzilor primite pana in mai fiind de 212.000 de vehicule, cu 19% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Rezultatele bune obtinute pana acum la nivel mondial au determinat conducerea Daimler Trucks sa foloseasca la maximum sinergiile dintre unitatile sale de productie din intreaga lume, dupa modelul dezvoltarii motorizarilor, care poate fi extins pentru o serie mai mare de componente. Astfel, de la 1 iunie s-a creat o divizie pentru dezvoltarea unui sistem modular de vehicule care priveste utilizarea acelorasi elemente de sasiu, cabina si sisteme mecanice si electronice. Daimler Trucks a lansat deja modelul de business asiatic in cadrul caruia s-a luat decizia de a produce camioane Fuso in India. Acestea vor fi vandute pe toate pietele din Asia si Africa, primul lot fiind deja livrat in Sri Lanka.

Articole similare