Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cefin Trucks iese cu fruntea sus din criza

Dupa un an si jumatate de la anuntarea intrarii in procedura de insolventa, Cefin a pus punct acestei perioade dificile din existenta sa si priveste cu incredere in viitor. Pe langa mentinerea pozitiei de lider de piata pe segmentul autovehiculelor rulate, pentru 2014 strategia companiei include si dezvoltarea conceptului service multibrand, prin oferirea aceleiasi calitati ca service-urile producatorilor, la preturi mai avantajoase si raport calitate-pret foarte bun.
 

In paralel, se doreste extinderea retelei teritoriale de vanzare de piese de schimb, dezvoltarea diviziei de carosari, pentru a putea raspunde cerintelor specifice ale clientilor, precum si inlocuirea flotei nationale de autobuze urbane cu autobuze electrice. Mai mult, in premiera pentru segmentul de vehicule grele, se vizeaza dezvoltarea leasingului operational pentru camioane noi, indiferent de marca.

Insolventa este pe de o parte un proces care permite restructurarea intr-un mediu protejat, insa pe de alta parte limiteaza foarte mult orice dezvoltare si loveste puternic imaginea, atat la nivelul angajatilor, cat si la nivelul relatiilor comerciale.
Cefin Trucks iese cu fruntea sus din criza pentru ca aceste aspecte negative au fost minimizate si printr-un acord negociat cu majoritatea creditorilor si s-a putut garanta continuitatea operatiunilor, finalizand cu succes restructurarea lor.
Terenul pierdut a fost relativ limitat datorita faptului ca piata de camioane nu a mers bine in ultimul an si intr-un mediu care ofera optiuni limitate nici ceilalti competitori nu au avut prea multe oportunitati de business.
Desi au fost si angajati care au plecat din cauza incertitudinii de a lucra pentru o societate aflata in insolventa, numarul acestora nu s-a ridicat la mai mult de 15-16. Iar Cefin are in continuare aproape 500 de angajati. Faptul ca majoritatea angajatilor a ramas si s-a implicat activ in relansarea companiei a reprezentat un impuls si o motivatie pentru toata lumea. Iar cresterea constanta a profitului firmei in ultimele luni reprezinta dovada increderii din partea partenerilor si a clientilor.
Inchiderea procesului de restructurare este primita acum cu foarte mult entuziasm de catre managementul Cefin. „Am ajuns in situatia in care putem dezvolta strategii pe termen lung si cladi un viitor nou. Odata ce am intrat in restructurare, majoritatea timpului meu a fost dedicata solutionarii acestei probleme. Cand o firma este in insolventa nu sunt multi parteneri interesati de dezvoltarea unei strategii impreuna, chiar daca poate sunt dispusi la relatii comerciale, deoarece vor sa vada prima data cum se solutioneaza restructurarea. Consideram acum aceasta perioada inchisa pentru noi si ne uitam spre viitor cu mare incredere“, a explicat Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks (foto).

Colaborarea Cefin-BAS Trucks, o situatie „win-win“
Atunci cand a fost regandit modelul de activitate al Cefin, un segment important l-a reprezentat vanzarea de vehicule rulate.

Articole similare