Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Femeile din transporturi, instruite pe bani europeni

La finalul anului trecut s-a incheiat perioada de implementare a proiectului „Instruirea si perfectionarea femeilor pentru eliminarea segregatiilor profesionale in domeniul transporturilor” POSDRU/97/6.3/97/S/59943, implementat de Institutul Setar si Autoservice Marini Bacau.
 

Proiectul a durat trei ani, s-a desfasurat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane POSDRU 2007-2013, Axa Prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale“, domeniul major de interventie 6.3. „Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii“, si a fost finantat din Fondul Social European, bugetul de stat si fonduri proprii. Proiectul a avut o valoare eligibila de 7.370.730 de lei si in cadrul sau au fost instruite 2.720 de femei in opt judete de adresabilitate – Bihor, Cluj, Prahova, Dolj, Vrancea, Constanta, Neamt si Bucuresti – in cadrul a sase tipuri de cursuri de formare profesionala. Tot cu aceasta ocazie au fost intreprinse 136 de campanii de constientizare, fata de 96 propuse initial de cei doi parteneri, la care au participat 600 de manageri ai societatilor membre ale organizatiilor profesionale si patronale ce functioneaza in domeniul transporturilor.
Din cele 2.720 de femei care au urmat cursurile de pregatire, 90% au obtinut cel putin un certificat de competenta profesionala.
Proiectul a vizat eliminarea segregatiilor profesionale din domeniul transporturilor si cresterea si intensificarea masurilor active si preventive pentru asigurarea si promovarea tratamentului si accesului egal al femeilor pe piata muncii, pentru a obtine competente pentru slujbe dominate in mod traditional de barbati.
Proiectul s-a desfasurat pe o perioada de trei ani, decembrie 2010-noiembrie 2013, in 17 grupe de lucru. „A fost foarte greu sa indeplinim toate criteriile din contractul cu autoritatea de management POSDRU“, a declarat Iuliana Stanculescu, presedinte Setar.
Dupa 15 ani de activitate, Setar are o vasta experienta in pregatirea profesionala in domeniul transporturilor, instruind aproape 200.000 de persoane in cele opt centre ale sale, cu lectorii sai.
Primul grup-tinta a fost constituit din cele 2.720 de femei care erau fie active pe piata muncii, fie libere profesional si aveau domiciliul …

Articole similare