Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Krone preia gigant si propune axa proprie KTX

La inceputul lunii trecute, in cadrul traditionalului eveniment ce precede IAA Hanovra, Krone a anuntat ca a preluat in 2013 producatorul german de axe gigant si cu sprijinul acestuia va oferi din toamna propria axa, KTX, parte a strategiei sale de dezvoltare pentru perioada imediat urmatoare. Aceasta va fi disponibila la cerere, initial pentru semiremorcile standard, ca Profi Liner, care reprezinta cam 70% din productia totala a Krone, si pe viitor si pentru Mega Liner si Cool Liner, si chiar pentru echipamentele agricole din oferta producatorului german. Krone estimeaza ca in primul an productia sa ajunga la 10.000 de unitati si apoi sa creasca treptat.
 

Principalele avantaje pe care le ofera clientilor comandarea unei semiremorci Krone dotate cu axa KTX sunt termenul de livrare mai mic, pretul mai avantajos – axele reprezinta circa 30% din valoarea unei semiremorci standard – costurile de intretinere si servisare reduse ca urmare a efectuarii interventiilor in cadrul unei singure unitati Krone si conditiile de garantie intregrala pe produs.

De exemplu, ca parte a pachetului de service Fair Care se ofera contracte de intretinere completa pentru intreaga semiremorca, inclusiv pentru axa si componentele axei. Iar datorita noului principiu „All in Krone” clientii primesc toate piesele de schimb, OE Krone sau de la furnizori cunoscuti pe plan mondial, prin reteaua producatorului german, ceea ce reduce costurile de achizitie si transport si permite o estimare mai corecta a cheltuielilor de intretinere si reparatii.
Decizia de a avea propria axa, strategie aplicata deja de principalii competitori, reprezinta o schimbare pentru Krone. Daca in trecut s-a urmarit doar instalarea de componente premium pe vehicule, aspect ce genera ofertarea unei garantii multiple pe subcomponente, reprezentantii Krone observa tendinta clientilor de a pune accent la achizitionarea unui nou produs si pe caracteristicile tehnice si functionale evidentiate in specificatia acestuia, si pe capacitatea de furnizarea de piese de schimb si servicii after sales, si pe valoarea sa de revanzare. „Astfel ca am decis sa ne asumam intreaga responsabilitate pentru componenta centrala a semiremorcilor, axa“, explica directorul executiv Bernard Krone, „iar logo-ul nostru, ce va aparea si pe axe, va fi o garantie a calitatii si va creste valoarea de revanzare a semiremorcilor“.

Intretinere redusa si costuri optimizate
KTX pentru Profi Liner propune o axa de 9 t, rotunda in sectiune, cu greutate mica, de circa 435 kg. Noua axa se incadreaza in zona grinzilor monobloc cu intretinere redusa, fiind disponibila atat pentru sistemele cu frana inchisa pe tambur, cat si pentru sistemele cu frana deschisa pe disc. Din start se remarca utilizarea sistemelor de franare cu disc ventilat disponibile in versiuni de 430 mm si ulterior de 375 mm, dezvoltate in colaborare cu Jurid, deservite de etrieri Wabco si Haldex. Discul fixat pe un butuc capsulat permite inlocuirea fara demontarea rulmentilor, …

Articole similare