Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Florin Olteanu a castigat finala romaneasca


Premiile puse in joc de concursurile de conducere economica au devenit deja o miza importanta pentru firmele mici de transport din Romania, ca sa nu mai vorbim de prestigiul de a fi cel mai eficient ECO-sofer! Acest titlu al concursului Renault Trucks Optifuel Challenge Romania 2014 a fost castigat in 2014 de Florin Olteanu, soferul firmei Costi Trans, invingator si in concursul similar organizat de Volvo Romania anul trecut. Avantajul l-a constituit cunoasterea traseului, acelasi pe care a concurat in 2013 in competitia Volvo, din jurul comunei Ghermanesti.
 

Florin Olteanu s-a evidentiat dintre cei 15 eco-soferi calificati in finala care s-a desfasurat pe 31 iulie si 1 august la Snagov, cu un consum mediu de 25,9 l/100 km, inregistrat pe un traseu de 42 km, la volanul unui Renault Trucks T 460 cu o greutate totala de 33 t.

Costi Trans a fost reprezentat in finalele Renault Trucks si Volvo Trucks de cate trei soferi, aratand un interes deosebit pentru aceste tipuri de concursuri. Si de ce nu, daca tinem cont de faptul ca premiile puse in joc sunt foarte valoroase. Castigatorul finalei romanesti a concursului initiat de Renault Trucks a primit un voucher in valoare de 1.000 de euro, pe care il poate folosi intr-o retea de aproximativ 45.000 de unitati comerciale, si un voucher de service de 800 de euro pentru compania pe care o reprezinta. In plus, castigatorul, Florin Olteanu, va merge in Polonia, la un curs de pregatire pentru marea finala internationala, care va avea loc in octombrie in Franta. In urma cursului din Polonia, soferul cel mai bine clasat va castiga un T 460 pentru companie timp de sase luni si un voucher pentru cumparaturi in valoare de 4.000 de euro, iar primul clasat de la marea finala internationala va beneficia de un camion T 460 pentru 12 luni cu toate costurile incluse pentru compania sa si de vouchere in valoare de 8.000 de euro pentru uz personal. Premiile se pot cumula. Astfel, in cazul in care castigatorul din Polonia va obtine cel mai bun consum si in Franta, va pleca acasa cu vouchere de 12.000 de euro si camionul pentru 18 luni.
Pe langa premiile puse in joc, soferii care reprezinta Romania in aceste concursuri se aleg si cu un training consistent de conducere economica, ce ii poate ajuta sa-si creasca veniturile daca administratorul firmei pentru care lucreaza apreciaza economia de combustibil pe care ei o fac in mod curent.
In cadrul finalei concursului, soferii au condus in conditii reale de trafic pe un traseu de 42 km. Parametrul principal de departajare a fost cantitatea totala de combustibil consumat in mers pe acest traseu. Rezultatele si timpul de condus au fost masurate cu sistemul telematic Renault Trucks OPTIFLEET. Timpul alocat pentru traseul de la Snagov a fost de 39 de minute, iar in cazul in care un concurent il depasea ar fi fost descalificat. Pentru a simula cat mai fidel conditiile reale de condus, vehiculul a avut sistemul de aer conditionat activ, radioul pornit, stergatoarele pe pozitia automat …

Articole similare