Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Investitii, fuziuni, achizitii

Investitiile, fuziunile si achizitiile au reprezentat punctul central al discutiilor din cadrul Conferintei de Telematica pe Europa de Sud-Est, organizate la inceputul lunii trecute la Bucuresti, la care au participat reprezentanti ai furnizorilor regionali si globali de solutii telematice, producatori de echipamente, furnizori de servicii M2M etc.

Solutiile telematice destinate eficientizarii transportului si logisticii prind tot mai mult pe piata si, cum in tarile Europei de Sud-Est ponderea acestor sisteme este mult mai mica prin comparatie cu statele occidentale, regiunea devine tot mai atractiva pentru investitori.
 

Pentru a obtine o cota de piata crescuta, furnizorii de solutii telematice au inceput in ultimii ani sa se interconecteze si sa fuzioneze. In acelasi timp, au avut loc mai multe fuziuni/preluari, cum ar fi achizitia Omnitracs Europe de catre compania multinationala Astrata, cu sediul in Singapore, care si-a facut astfel intrarea pe piata europeana.
Un alt exemplu este aparitia EcoFleet Grup, ca urmare a fuziunii dintre firma estoniana Oskandosi si cea daneza Autolog. „Prin fuziuni, achizitii si crestere naturala vom ajunge, in cinci ani, sa furnizam solutii telematice pentru 100.000 de vehicule”, a declarat Sven Aulik, directorul pentru vanzari la export al EcoFleet Group. Compania „urmareste” in prezent 45.000 de vehicule.

Secretul sta in standardizare
Aparitia a numeroase companii noi in Europa de Sud-Est a condus la scaderea preturilor pentru servicii si, in multe cazuri, la aparitia unor solutii telemat

Articole similare