Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Economii semnificative doar din mentenanta

In cadrul galei Tranzit de la Cluj-Napoca, Cristian Tudor, Sales Engineer Bridgestone Romania, a prezentat rezultatele foarte bune obtinute de Dianthus Company, mai exact, economiile obtinute prin implementarea ToolBox, o aplicatie care cuprinde o serie de informatii foarte necesare clientilor, cu ajutorul carora pot monitoriza mult mai usor anvelopele din flota.

ToolBox face parte din conceptul Total Tire Life. In cadrul acestui program, specialistii Bridgestone vin si analizeaza flota de camioane si fac o inspectie in detaliu pentru un anumit esantion din anvelopele montate, dar si pentru cele demontate.
 

Dupa aceea, compania de transport primeste rapoarte si analize care contin mai multe informatii, astfel incat sa poata lua cele mai bune decizii si sa-si optimizeze costurile. Aceste raportari includ detalii despre performanta anvelopelor, distributia presiunii, imperecherea in dual, resapabilitatea, imbunatatirea presiunii in timp, dar si informatii care vizeaza deteriorarea anvelopelor, cauzele principale ale inlocuirii lor si uzura benzii de rulare.
In Romania, una dintre primele companii unde a fost implementat softul de monitorizare ToolBox este Dianthus Company.
In ianuarie, cand a fost demarat acest program, a fost inspectat un esantion de 118 anvelope si s-a descoperit ca la momentul respectiv doar 52% dintre ele erau in regula din punctul de vedere al presiunii, adica o deviatie sub 0,5 bari fata de presiunea standard si inca aproape 25% din anvelopele imperecheate dual aveau diferente mai mari de 0,5 bari sau nu aveau extensii de valva si nu s-a putut verifica presiunea. 29% dintre anvelopele inspectate atunci aveau probleme legate fie de uzura neregulata, fie de valve avariate.
Dupa inspectie, compania de transport a primit rapoarte detaliate si a luat o serie de masuri, au fost implementate anumite proceduri legate de verificarea si ajustarea presiunii din anvelope, rotatii, montare a extensiilor de valva, inlocuiri etc. A doua inspectie a avut loc in iunie si dupa doar cateva luni de monitorizare atenta rezultatele au fost aproape incredibile, este de parere Cristian Tudor. Cu aceasta ocazie au fost inspectate 270 de anvelope, iar procentul celor cu presiune conforma a fost de 88%. In ceea ce le priveste pe cele in pereche, …

Articole similare