Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

O afacere de nota zece

Beneficiind de dezvoltarea continua a producatorilor de piese si componente auto din zona, compania aradeana International Alexander a cunoscut o crestere sustinuta, ajungand, in numai 10 ani, in TOP 10 cei mai eficienti transportatori din Romania. Avand un profit net de circa 1,4 milioane de euro si o cifra de afaceri de peste 17 milioane de euro in anul fiscal 2013, International Alexander a dovedit ca si in Romania poti obtine rentabilitate doar din afacerea de transport, daca se tin sub control costurile si se eficientizeaza rulajele. Prezenta in TOP 10 i-a fost facilitata si de exploatarea eficienta a unei flote de peste 200 de camioane Mercedes-Benz – dintre care 50 Euro 6 au fost livrate anul acesta – compania apeland si la serviciul de monitorizare a flotei FleetBoard si la cel de instruire profesionala a soferilor.
 

Cu linii strategice clar trasate si o viziune de business atent pusa la punct, o afacere are toate sansele sa aiba o evolutie ascendenta. International Alexander a fost infiintata in 2003, odata cu sosirea primilor investitori strategici straini in vestul tarii. Compania are capital 100% romanesc, fiind detinuta de omul de afaceri Simion Apreutese. „Am inceput activitatea timid, dar increzator in fortele proprii, cu un mic camion Mercedes-Benz Atego, de 7,5 t, in care incapeau 15 paleti. Primii mei clienti au fost firmele de imbracamine si incaltaminte din Italia, omniprezente la acea vreme si pentru care lucrau majoritatea companiilor de transport din vestul tarii“, isi aminteste Simion Apreutese. „Abia prin 2006 am cumparat primele camioane de 18 t, si acelea second-hand, impreuna cu alte Atego si Sprinter Mercedes-Benz. Ritmul constant de crestere a parcului auto l-am mentinut chiar si in perioada mai dificila din 2008-2009, cand piata a inceput sa resimta criza. Practic, noi ne-am dezvoltat in criza.”
La putin timp dupa lansarea din 2012 a noului Mercedes-Benz Actros, omul de afaceri aradean a luat decizia de a include in flota primele 20 de unitati cu motorizare EEV, iar apoi a urmat – firesc – trecerea la Euro 6. „Camioanele EEV au demonstrat fiabilitate si consum foarte bun. Desi din teorie ma asteptam la valori mai mari ale consumului, motorizarea Euro 6 are un consum comparabil cu cel al EEV-urilor“, a marturisit Apreutese.

Afacererea International Alexander, in cifre
Dupa 11 ani de activitate, International Alexander are in prezent o flota de peste 200 de camioane si autoutilitare, exclusiv Mercedes-Benz, si un numar de aproximativ 350 de soferi.
In 2013, compania aradeana a inregistrat un profit net de 1,4 milioane de euro, cu aproape 600.000 de euro mai mult fata de profitul inregistrat in anul anterior, iar cifra de afaceri a depasit cu putin 17 milioane de euro. De altfel, International Alexander a avut un parcurs constant bun in ultimii patru ani, profitul anual mediu din 2010 pana in 2013 fiind de 1,2 milioane de euro. Si asta in conditiile in care compania a facut si investitii, valoarea activelor …

Articole similare