Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un an stabil, in ciuda „surprizelor“ de pe piata

Dupa ce 2014 a fost unul dintre cei mai buni ani din istoria sa, Gopet Romania intentioneaza sa-si dezvolte in 2015 componenta de logistica, prin investitii importante in sisteme IT si extinderea spatiului de depozitare. La aceste decizii au contribuit in special cresterea volumului de expeditii, dar si lansarea transportului intermodal ce leaga Bulgaria de Romania si vestul Europei.

Gopet Romania si-a inceput activitatea in 2002, fiind creat ca un partener local al Gopet Trans Bulgaria, pentru a fi mai aproape de clienti si a crea parteneriate cu transportatorii locali.
 

„Desi cele doua companii au actionariat diferit, am beneficiat inca de la inceput de faptul ca Gopet Trans avea deja vechime pe piata, de experienta si know-how-ul lor. Gopet Trans Bulgaria are filiale in Polonia, Austria si Grecia. Avantajele acestei colaborari sunt evidente. Avem o oferta mult mai completa si putem aborda mult mai usor clienti internationali, iar la nivel operational eficientizam utilizarea capacitatii de transport, politica noastra fiind sa lucram cu transportatori din Romania”, a afirmat Ramona Pacuraru, Commercial Manager Gopet Romania.
Pentru compania romaneasca, 2014 a fost unul dintre cei mai buni ani, fiind inregistrata o crestere a cifrei de afaceri cu 15% fata de 2013, cand obtinuse 27 de milioane de euro. Pentru profit, se estimeaza o crestere de aproximativ 5%. „Cresterea se datoreaza portofoliului mai mare de clienti si servicii, volumele de import/export fiind destul de echilibrate deoarece avem clienti cu contracte ferme pe toate destinatiile, dar si transportatori dedicati, ceea ce a facut ca 2014 sa fie un an relativ stabil pentru noi”, spune Ramona Pacuraru. In plus, asa cum a aratat managerul Gopet Romania, in ultima vreme clientii mari nu au mai pus atat de multa presiune pe reducerea preturilor. „Acestia nu mai selecteaza furnizorii de transport doar pe baza de pret, ci au un mix de criterii – calitate, garantarea capacitatii de transport, dar si stabilitate financiara. Clientii medii si mici inca aleg in principal pe baza de pret si aici resimtim competitia altor case de expeditii si transportatori. In ultimii ani am observat o crestere a numarului de licitatii, mai ales la clienti cu volume mari.“
„Un alt factor care a asigurat dezvoltarea de-a lungul anilor este si faptul ca investim continuu in echipa. Cresterea constanta a businessului se bazeaza pe performanta oamenilor nostri si pe eficientizarea modului de lucru. Prin programe specifice, dar si prin climatul constructiv din cadrul companiei, reusim sa formam profesionisti, oameni pe care sa ne bazam si in care sa investim pe termen lung”, a spus Emil Balica, Coordination Manager in cadrul Gopet Romania.

Transportul intermodal creste
Impactul transportului rutier asupra mediului este un subiect foarte discutat de multi ani si numerosi jucatori de pe piata cauta solutii de transport intermodal. Astfel, Gopet Romania impreuna cu Gopet Trans si-au propus dezvoltarea unei solutii …

Articole similare