Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

0,54 euro/km, costul de transport fara sofer

De cativa ani, producatorul suedez a infiintat Scania TransportLaboratorium (STL), cu scopul de a testa in conditii reale camioanele pe cont propriu. Pentru a nu-si concura propriii clienti, Scania TransportLaboratorium transporta numai marfuri pentru uzinele Scania din Sodertalje (Suedia) si Zwolle (Olanda). Pentru a valida performantele planificate pentru Euro 6, camioanele STL Euro 6 au efectuat pana acum peste 25 de milioane de kilometri, rezultatele constituind informatie importanta pentru centrele de Cercetare/Dezvoltare.
 

Pe langa noile tehnologii, STL testeaza si costurile unei firme de transport (valabile pentru Suedia), la un rulaj anual de 400.000 km inregistrand 54 centi/km, incluzand motorina, dar fara forta de munca.

STL opereaza in trafic international cu 15 camioane (combinatii autotractor + doua semiremorci pe ruta Sodertalje-Malmo, unde se permite transportul combinatiilor de 25,25 m, urmand ca de aici la Zwolle sa se foloseasca doar combinatiile clasice autotractor+semiremorca), fiecare efectuand peste 400.000 km/an, cu o medie de circa 3,2 soferi/camion. Tot la Malmo/Copenhaga are loc si schimbul soferilor, fiind mijlocul distantei de la uzina din Suedia la cea din Olanda: Sodertalje-Copenhaga are 630 km, care se pot face in 10 ore, in timp ce Copenhaga-Zwolle se face in 11 ore.
Pentru un asemenea rulaj de invidiat de catre orice transportator, STL subcontracteaza activitatile de incarcare/descarcare, pentru a avea camionul 24/7 pe sosea. Dispeceratul companiei urmareste ca vehiculele sa fie permanent in miscare, orice defectiune fiind reparata cat se poate de repede. Anul trecut camioanele STL au fost in operare in 99,7% din timp (media per parc total). Orice defectiune se poate rezolva in maximum trei ore de la aparitie (inclusiv diagnosticare si reparatie).
STL mai opereaza si o flota de distributie de 20 de camionete, care fac numai 30.000 km/an, cu 1,5 soferi per camion. Acestia efectueaza incarcarile si livrarile, operatiuni cu multe opriri si reporniri.
Pentru ambele activitati viteza maxima de …

Articole similare