Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

„Piata cea mai buna este cea care iti ofera contracte“

Dupa ce in 2006 isi regandise complet activitatea de transport, concentrandu-si toate fortele pe doar doi clienti mari, cu proiecte dedicate (transportul si distributia de piese, colaborarea cu un retailer), Practicom considera acum ca este timpul sa isi extinda portofoliul cu clienti noi. Si, chiar daca ritmul alert in care cresc volumele partenerilor principali a dus deocamdata la amanarea acestor planuri, compania ramane deschisa atat catre extinderea pe piata interna, oarecum impotriva valului de transportatori care s-au focalizat mai degraba pe intracomunitar, cat si catre cea internationala, daca i se ofera contracte stabile, de calitate.
 

Din octombrie 2014 Practicom activeaza si in Ungaria, ca urmare a castigarii unei licitatii pentru distributia la nivel national a clientului pentru ale carui filiale din Romania, de distributie de piese, lucra deja. „Am alocat 24 de masini inmatriculate in Romania acestui proiect. Avem 25 de angajati romani vorbitori de limba maghiara, o parte dintre acestia avand dubla cetatenie“, a punctat directorul Practicom, Ionel Cipere. Depozitul operat in Ungaria se situeaza la Erd, in apropiere de Budapesta.
Practicom detine si o sucursala in Germania, insa acolo nu se desfasoara inca activitati operationale in transporturi. „Era un pas necesar, o investitie pentru viitor pe o piata care, chiar daca poate parea saturata, are nevoie permanent de calitate“, a punctat Ionel Cipere. Practicom este membru al Uniunii Transportatorilor din Germania si are contracte incheiate cu o casa de avocatura si cu o firma de contabilitate locale. „In perioada asta ne acomodam cu cerintele specifice Germaniei. Practic, ne-am putea duce, daca suntem solicitati, si in alte tari, pentru ca piata cea mai buna este cea care iti ofera contracte“, a subliniat Sorin Cervis, partener in firma care activeaza la sucursala din Mainz (Germania).

Crestere brat la brat cu clientii
Compania realizeaza in prezent activitati de distributie (cu peste 300.000 de livrari pe an) si depozitare de marfa la nivel national. Pe langa operatiunile de stocare, deruleaza si servicii cu valoare adaugata (etichetare, reambalare, promotii), cross-docking si livrari, operand o locatie in Bucuresti, care se adauga depozitelor inchiriate de la Brasov, Deva, Cluj-Napoca si Bacau. „Ne-am specializat pe servicii profitand de faptul ca am gasit clienti care au luat decizia de a «creste» companii care sa le satisfaca nevoia de transport si logistica. Spre exemplu, pentru unul dintre clientii nostri am ajuns sa facem si transport maritim (containere) din China, dar si curse regulate cu camioanele de 20 t din Polonia, transport national si livrari urgente“, a punctat Ionel Cipere. Dintre depozitele a caror suprafata totala este de circa 3.200 m2, cel de la Cluj, cu functie de cross-docking si stocare, este cel mai complex, aici fiind operate peste 40.000 de sortimente. Intre clienti mentionam Inter Cars, Mega Image, Lidl, DB Group, Icopal, Haico sau DB, pentru care …

Articole similare