Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

De la firma de familie la un management bazat pe decizii de echipa

Dumagas Transport a fost preluata complet de fondul de investitii Bancroft Private Equity in ultimul trimestru al lui 2013, moment in care a inceput si restructurarea companiei, si cu implicarea firmei de consultanta Boda&Partners. Astfel, dupa ani de inchidere pe pierdere financiara, in 2014 s-a evaluat cu atentie fiecare linie de business, fiind calculati indicatorii financiari si de performanta, pentru a se stabili strategia pentru viitor.
 

Dumagas a trecut de statutul de firma de familie la un management bazat pe decizii de echipa si tinteste pozitia de lider in transportul cu cisterne alimentare si o pozitie fruntasa in transportul domestic si logistica de produse frigorifice si transportul international cu prelate pentru clientii-cheie din automotive si retail. Iar pentru optimizarea activitatii se continua si in acest an campania de innoire a parcului auto.

Dumagas Transport a intrat de mai bine de un an intr-un proces radical de reorganizare, odata cu preluarea sa integrala de catre fondul de investitii Bancroft Private Equity. Extinderea cifrei de afaceri si a flotei nu mai este acum prioritara, principalul obiectiv reprezentandu-l profitabilitatea.
Tot ca parte a repozitionarii strategice a Dumagas, managementul general a fost preluat de Mircea Vlah, anterior director general adjunct. Cu o experienta de peste zece ani in industria de transport si logistica, in cadrul unor companii multinationale specializate cum sunt Danzas, Expeditors International si DHL, Mircea Vlah are responsabilitatea cresterii veniturilor, revenirii pe profit si a implementarii proceselor de excelenta operationala in activitatea de transport international si domestic.
In urma analizei facute s-au decis si prioritatile in restructurarea companiei, iar de la o luna la alta, incepand cu septembrie 2014, rezultatele au fost tot mai bune.
„Am gasit o companie cu o flota invechita, pentru care costurile de exploatare, intretinere si service cresteau exponential. A fost evident, astfel, ca innoirea parcului auto era foarte importanta“, a declarat Mircea Vlah, CEO Dumagas Transport.
In acelasi timp, s-a decis limitarea liniilor de business si pastrarea doar a acelor tipuri de servicii unde compania poate sa fie intre primele trei din tara. S-a decis astfel sa se investeasca prioritar in transportul alimentar cu cisterne, pe care este lider de piata, transportul international cu semiremorci de marfuri generale si logistica si distributia nationala de produse la temperatura controlata. Pe acest ultim segment, compania craioveana are deja clienti de referinta din domeniul retail.
In paralel cu restructurarea liniilor de business se restructureaza si personalul, inclusiv in randul soferilor fiind facuta o analiza mai atenta, pe criterii de performanta si comportament. In acelasi timp au fost crescute diurnele soferilor, fiind astfel atrasi inclusiv din vechii angajati, care intre timp plecasera. „Incercam sa facem un pachet prin care soferii sa fie atrasi si, …

Articole similare