Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Clientii au devenit tot mai pretentiosi in procesul de optimizare

Cu o cifra de afaceri in jurul a 18 milioane de euro in 2016, THIMM Packaging este unul din liderii in productia de ambalaje din carton ondulat de pe piata romaneasca, o industrie aflata in crestere de la an la an, atat prin prisma volumelor, cat si a cerintelor venite de la clienti, pentru care compania ofera solutii personalizate. In plus, datorita investitiilor facute in fabrica de la Sura Mica, judetul Sibiu, subsidiara locala a THIMM Verpackung a devenit furnizor de carton si pentru alti producatori de ambalaje, o parte a productiei fiind comercializata in acest scop.
 

Desi nu atat de sustinut ca anul trecut, piata de ambalaje din Romania isi va continua ascensiunea si in 2017, motiv pentru care compania preconizeaza o noua crestere a cifrei de afaceri si a productiei, care anul trecut a ajuns la 41.000.000 m2.

Grupul german THIMM – The HighPack Group a intrat pe piata romaneasca de ambalaje din carton in 2005, printr-un joint-venture cu compania producatoare Aleximi Eco-Prod din Sibiu. Noua firma s-a numit Aleximi&THIMM, pentru ca mai apoi, in 2011, societatea romaneasca sa fie preluata cu totul de grupul german, iar denumirea sa se schimbe in THIMM Packaging. „Acela a fost anul in care a intervenit o infuzie masiva de capital, in jur de 13 milioane de euro in trei ani, pentru marirea spatiului si achizitionarea de utilaje. Daca initial fabrica, inclusiv partea de depozitare, avea circa 4.800 m2, acum opereaza pe o suprafata de 18.000 m2“, precizeaza Marius Mihai, project manager THIMM Packaging.
In urma investitiilor realizate, in 2013 compania a dat drumul si la linia de productie pentru materia prima de carton ondulat, pana la acel moment cartonul fiind achizitionat de la alti furnizori. In plus, cele mai multe dintre utilajele pentru producerea ambalajelor au fost si ele reinnoite in 2011-2014, astfel ca a crescut si capacitatea de productie pentru cartonul convertit. „Din totalul de 31.500.000 m2 produsi in 2015 am convertit in carton ondulat 28.000.000 m, iar in 2016, din 41.000.000 m2 am converit 37.000.000 m2, restul productiei fiind comercializata catre alti producatori de ambalaje“, explica Marius Mihai.

Productia in continua crestere
Productia fabricii de la Sura Mica este influentata foarte mult de schimbarile ondulelor de carton. Un carton se produce mai usor, unul se produce mai greu, in functie de cerintele clientilor THIMM. Practic, cu cat e mai complex un ambalaj, cu atat este mai lung procesul de productie, detaliaza project managerul. „Un carton simplu poate sa mearga cu 150 m2/minut, de exemplu, pe cand unul mai complex are un flux de trei utilaje. Productia este influentata de aceste lucruri.“
Chiar daca materia prima, respectiv placile de carton, este produsa la Sibiu, compania achizitioneaza hartia si amidonul din import, din Ungaria si Austria. Principalul motiv pentru care se recurge la importuri este legat de pret, dat fiind faptul ca volumele sunt cumparate la nivel de grup. Astfel, la fabrica din Sura Mica …

Articole similare

Ad