Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Productie in stil japonez in inima Italiei

Camionetele si pick-up-urile Isuzu comercializate in Europa sunt produse in Italia, intr-o fabrica moderna, construita dupa toate rigorile japoneze. Midi Europe asambleaza kiturile pentru toate cele 180 de modele disponibile si este distribuitor Isuzu in Italia, Franta, Elvetia, Spania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria si Romania, avand o retea de 280 de dealeri. In 2014 au fost produse 3.200 de camionete Isuzu – diferite configuratii intre 3,5 si 7,5 t – precum si 3.500 de pick-up-uri, iar pentru 2015 se estimeaza mentinerea tendintei de usoara creste din ultimii ani.
 

Actuala fabrica Isuzu, din apropiere de Verona, a fost inaugurata in 2008, cand productia era pe val si se construiau 4.000 de vehicule pe an. Capacitatea acum este mult mai mare si se poate lucra pe doua linii in paralel, pentru o productie maxima de 6.000 de unitati din gama mica si 1.000 de modele seria F, intr-un singur schimb. In acest moment insa doar una dintre cele doua linii este folosita, intrucat volumele nu justifica functionarea amandurora. Se produc, in functie de comenzi, toate cele 180 de modele disponibile, cu diferite versiuni de lungimi, ampatamente, cu volanul pe partea stanga sau dreapta.
Timpul de productie necesar pentru seria F este dublu decat in cazul seriei N, astfel ca volumele realizate depind si de comenzile primite. In 2014 au fost asamblate 3.200 de camionete (200 seria F si 3.000 seria N), la care s-au mai adaugat 3.500 de pick-up-uri, in conditiile in care grupul a devenit, cu un an inainte, furnizorul tuturor tarilor europene. (Pana in 2013 functionase si fabrica de asamblare din Portugalia, care producea mai ales pentru piata britanica). „Pe fondul scaderii comenzilor, Isuzu a decis sa mearga pe o singura unitate de productie si ne-a ales pe noi, deoarece standardul implementat in fabrica este 100% in linie cu filosofia japoneza de lucru si suntem foarte eficienti“, a explicat Marco Vardabasso, director general Midi Europe.

Isuzu exceleaza in distributie si aplicatii municipale
Foarte importanta in achizitionarea vehiculelor comerciale este fiabilitatea, iar la acest capitol Isuzu este recunoscut pentru performantele sale. Conceptul japonez de productie vizeaza designul eficient si robustetea, in conditiile mentinerii unui nivel rezonabil de performante. „Filosofia europeana se concentreaza in special pe performanta, mai ales ca si clientii vor, de regula,vehicule rapide, cu motoare puternice. Sunt insa anumite segmente de piata unde Isuzu este imbatabil din punct de vedere al raportului eficienta-costuri-performanta, iar un exemplu foarte bun il reprezinta aplicatiile municipale, dar si distributia. In special in cazul livrarilor «din usa in usa» ambreiajul este foarte solicitat, iar Isuzu nu are aceasta problema (la cele cu cutie robotizata), deoarece nu are ambreiaj, acceleratia si decelerarea sunt continue, iar treapta de viteze se schimba automat. Operatiunile de intretinere sunt minime, astfel ca in cazul firmelor cu flote mari economia …

Articole similare