Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cefin Systems a intrat in familia Viasat

Viasat Group, una dintre companiile de top din domeniul telematic in Europa, a achizitionat recent 54,55% din actiunile Cefin Systems Romania. Odata cu acest parteneriat, Viasat Group va adauga marca lui Cefin Systems – CS Fleet – in reteaua sa telematica internationala, iar Cefin Systems va lansa si in Romania produsul destinat segmentului asigurarilor.

La sfarsitul lui iunie, in cadrul conferintei de presa in care a fost anuntata fuziunea, Massimo Getto, vicepresedintele Viasat Group si presedintele Viasat Cefin Systems Romania, a aratat ca „strategia noastra, atunci cand investim pe piete straine, este sa abordam exclusiv societati care au un management puternic la nivel local si care sunt capabile sa se dezvolte. Avem nevoie de parteneriate viabile. Eficienta si siguranta sunt cuvin- tele de ordine ale grupului nostru.
 

In Romania colaboram cu Cefin Systems de foarte multi ani, iar acest lucru a facut ca procesul de achizitie sa decurga mult mai usor. Am ales Romania datorita parteneriatului pe care il aveam cu Cefin Systems, dar si pentru ca aici sunt multe oportunitati, multe companii de transport si logistica. Nu este o piata foarte mare, dar de aici putem incerca sa intram si pe pietele vecine, Ungaria, Bulgaria sau Turcia. Vom pastra echipa Cefin, dar o vom si creste, pentru ca Bucurestiul va deveni centrul Europei de Est, pentru noi.” Asa se explica si de ce Viasat nu a achizitionat un pachet mai mare, asa cum a facut in cazul celorlalte companii unde a cumparat actiuni.
In opinia directorului general al Cefin Systems Romania, Cati Mocanu, „colaborarea cu Viasat Group se intinde pe o perioada foarte lunga, acesta fiind furnizorul de echipamente pentru Cefin Systems de aproximativ 10 ani. Motivul pentru care au ales sa ramanem impreuna este ca avem acelasi concept a ceea ce inseamna o solutie de management de flota. Cefin Systems s-a concentrat pe solutii customizate, nu am dorit numai cresterea numarului unitatilor monitorizate, ci ne-am axat pe aceasta nisa de customizare si de dezvoltare a unor solutii speciale. Acesta este motivul pentru care contractele noastre au fost in general de lunga durata si am dezvoltat solutii putin intalnite pe piata. Am integrat solutii de rutare in aplicatia noastra, pentru Lafarge, de exemplu, avem solutii complete pentru monitorizarea vehiculelor pentru curatenie in orase, Polaris fiind un exemplu.“

Urmeaza alte achizitii in Europa
Pentru Viasat, achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al Cefin Systems Romania este prima etapa a planului sau de dezvoltare pe piata de profil din Europa de Est, unde grupul italian intentioneaza sa investeasca, in urmatorii trei ani, intre 10 si 15 milioane de euro.
„Viasat Group are aproximativ 500.000 de dispozitive instalate pe vehiculele din toata Europa. In 2014, cifra de afaceri a companiei a fost de 45 de milioane de euro, iar prognozele pentru acest an anticipeaza o cifra de afaceri de 55 de milioane de euro. Pana la finele lui 2015, intentionam sa facem …

Articole similare