Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Rezultate bune pentru transporturi in 2014

Rezultatele financiare obtinute in anul fiscal 2014 arata o crestere usoara a cifrei de afaceri obtinute de primele 100 companii de transport. Astfel, s-a ajuns la 1,85 miliarde de euro, cu circa 169 de milioane de euro mai mult fata de rezultatele inregistrate anul trecut. Profitul obtinut de aceste 100 de companii a avut insa o crestere semnificativa fata de ce s-a intamplat in anul fiscal 2013, de aproape 66 de milioane de euro, cu 18,4 milioane de euro mai mult.
 

Daca luam in considerare faptul ca pierderile obtinute de primele 100 de companii de transport din Romania sunt cu mult mai mici decat in 2013, s-ar putea spune ca afacerile de transport au mers bine in anul fiscal 2014, in conditiile in care nici datoriile firmelor nu au crescut foarte mult, chiar daca activele detinute de cele 100 de companii au o valoare mai mare decat in 2013, crescand de la 909,3 la 1,021 miliarde de euro.

Topul primelor 10 companii de transport in functie de cifra de afaceri obtinuta nu s-a schimbat foarte mult, doar doua firme, Waberer’s si Trans Bitum, nu se mai numara printre primii clasati. Waberer’s este acum pe locul 35 – normal, dupa ce si-a retras camioanele din Romania – iar Trans Bitum a ajuns pe locul al 16-lea.
Primele trei clasate au ramas aceleasi de anul trecut. Aquila si-a crescut cifra de afaceri cu 6,3 milioane de euro si se mentine pe primul loc, urmata de Carrion Expedition, revelatia anului trecut, care isi mentine dezvoltarea si acum, ajungand la 85,1 milioane de euro si o flota de 940 de camioane, care va mai creste pana la finalul anului pana la 1.012 unitati.
Transcondor, ocupanta locului al treilea, a inregistrat o dezvoltare semnificativa a activitatii, cu o cifra de afaceri cu 11,1 milioane de euro mai mare decat in 2013. Toata aceasta crestere face parte dintr-un plan strategic de dezvoltare, cu accent pe cresterea volumelor si un grad ridicat de acceptare a comenzilor, dar doar in conditiile mentinerii unei activitati rentabile. Si pentru 2015 se asteapta o crestere cu doua cifre a activitatii.
Pe locul al patrulea se afla Duvenbeck, desemnata anul trecut in cadrul Galei Tranzit ca fiind cea mai eficienta companie de transport din 2014. Firma din Brasov a urcat de pe pozitia a sasea, propulsata de o cifra de afaceri de 56,6 milioane de euro, cu aproape 9,4 milioane mai mult decat in 2013.
Si ocupanta locului al doilea in topul Tranzit al celor mai eficiente firme de transport din Romania in 2014, Total NSA, a inregistrat cresteri pe toate planurile, ajungand pe locul al cincilea, de pe al noualea, cu 44,4 milioane de euro cifra de afaceri, urmatoarea clasata fiind International Lazar Company, cu o activitate a carei valoare a ajuns la 42,3 milioane de euro.
Pe locul al saptelea se afla Dunca Expeditii, care in 2013 se afla pe locul al 10-lea, cu o crestere moderata a cifrei de afaceri, ajunsa la 41 de milioane de euro. Singura companie din Top 10 care a inregistrat rezultate mai slabe decat in anul precedent este …

Articole similare