Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Investitii pentru o viteza crescuta de operare

In cadrul unui eveniment ce a avut loc la sfarsitul lui septembrie in hubul central din Sibiu, Pall-Ex a anuntat achizitia a sase stivuitoare Jungheinrich de ultima generatie, dar si folosirea celei mai recente versiuni a sistemului de management si gestiune Twine, care permite clientilor vizualizarea online a fiecarei etape din serviciul de transport si livrare la sediul acestora
 

Cele sase stivuitoare Jungheinrich au ajuns la Pall-Ex la jumatatea lui septembrie si sunt mult mai rapide si ecologice decat vechile echipamente.
Asa cum a aratat Virgil Dragomir, reprezentantul Jungheinrich la eveniment, colaborarea cu Pall-Ex a inceput in 2011, odata cu livrarea a sase stivuitoare pe GPL, de 1,6 t, cu actionare hidrodinamica. Dar, pe masura ce activitatea in depozit a crescut, aceste echipamente nu mai ofereau performantele necesare. Asa ca de anul trecut managementul Pall-Ex si furnizorul de echipamente de manipulare au inceput sa caute solutii si au fost derulate diferite teste si simulari cu mai multe modele. In cele din urma a fost preferat cel hidrostatic, in pofida diferentelor mari de pret fata de tehnologia veche. Noul model de stivuitoare cu tehnologie hidrostatica elimina frecarea si uzura specifice sistemelor clasice hidrodinamice, aducand o eficienta in deplasare si franare cu 15% superioara vechii tehnologii. „Investitia este mai mare, dar si economia si eficienta sunt mai mari. Consumul este cu 25% mai mic fata de modelul anterior, datorita tehnologiei, a modului cum se transmite miscarea. Uzura cauciucurilor este redusa, la fel si cantitatea de noxe. Noile stivuitoare sunt hidraulice, nu exista frecare, miscarea se transmite direct la roti. Schimbarea de directie se face foarte rapid, usor si cu consum mic de energie. Datorita faptului ca stivuitorul are un soft performant, operatorul poate selecta unul dintre cele cinci moduri de deplasare, in functie de aplicatia pe care o are de derulat.
Stabilitatea este mai mare, centrul axei spate a fost inaltat, iar contragreutatea are acum un alt concept, astfel ca centrul de greutate a fost adus mai jos si mai in fata. A crescut stabilitatea in curbe si au fost reduse vibratiile. Iar asta creste confortul operatorului. Stalpul compact are un nou design, a crescut capacitatea de ridicare la inaltimi mai mari, iar vizibilitatea este mult mai buna fata de modelul vechi“, a mai explicat Virgil Dragomir.
Tehnologia incorporata in stivuitor este foarte importanta in activitatea Pall-Ex, deoarece viteza de operare este foarte ridicata, iar performantele echipamentului, definitorii. Pentru incarcarea/descarcarea fiecarui camion sunt alocate 16 minute.

Sistemul Twine este accesibil tuturor celor implicati in proces
In cadrul evenimentului de la Sibiu a fost prezentata si noua varianta a sistemului Twine, care gestioneaza intregul serviciu Pall-Ex. La nivel european sunt peste 300 de membri ai rete- lei care folosesc acest sistem si milioane de paleti sunt monitorizati astfel.

Articole similare