Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Solutii personalizate pentru piata de vanuri

Desi vanurile produse de Mercedes-Benz – V-Class, Citan, Vito si Sprinter- acopera o gama impresionanta de variante constructive, pentru a raspunde tuturor solicitarilor din acest domeniu producatorul german este nevoit sa colaboreze cat mai strans cu o multime de carosieri specializati pentru a ajunge la un numar cat mai mare de clienti pe o piata extrem de competitiva. Tocmai de aceea, Mercedes-Benz Vans a infiintat de cativa ani un centru pentru carosieri, unde producatorul le poate arata clientilor interesati o multitudine de solutii specializate, de la rulote la vehicule pentru transport de alimente in conditii de temperatura controlata, ambulante, masini pentru stins incendii, precum si diferite vehicule de transport persoane.

Circa 40 de solutii specializate de carosare au fost prezentate luna trecuta la TecForum Clever Bodybuilder Solutions 2015, un eveniment organizat la Hamburg de MB impreuna cu cei mai importanti carosieri. O noutate a constituit-o si anuntul ca producatorul german va livra din 2016 din fabrica vehicule pentru persoane cu mobilitate redusa.

 
Mercedes-Benz livreaza din fabrica mii de variante de vanuri, rezultate din combinatiile diferite de greutate, tractiune si caroserie, vehicule intre 4 si 7 m lungime, cu o greutate admisa de la 1,8 la 5 t, cu tractiune pe fata, spate sau 4×4, pe motorina, benzina sau gaz natural, cu transmisie manuala sau automata. Cu toate acestea, circa 50% din toate modelele Sprinter vandute sunt carosate de o companie independenta, ceea ce arata ca gradul de specializare pe acest segment este foarte ridicat. Procentul este de 25% in cazul Vito si de circa 20% la Citan. Tocmai de aceea, Mercedes-Benz Bodybuilder Center (BB Center) a dezvoltat o gama foarte larga de caroserii si solutii de conversie pentru clientii sai in colaborare cu nenumarati parteneri. Din aceasta colaborare stransa cu parteneri certificati de Mercedes-Benz se creeaza avantajul de a oferi clientilor solutii cvasistandardizate. In plus, acestea sunt promovate si oferite prin reteaua Mercedes-Benz, clientul primind o singura factura atat pentru sasiu, cat si pentru caroserie, finantarea si garantia acoperind intreg produsul.
La acest moment, aproape 350 de modele de carosare sunt prezentate in 11 limbi pe portalul Mercedes-Benz www.vanpartner.com, pe care se gaseste si lista carosierilor certificati. Din Romania doar Dypety, Cento Service, Termoport si Hiarom se pot lauda cu statutul de VanPartner Mercedes-Benz.
Evenimentul din Hamburg s-a constituit ca o expozitie in care MB Vans a prezentat circa 40 de caroserii realizate de companii din sapte tari europene si SUA. Exponatele au fost grupate pe sapte categorii: vehicule de urgenta, izoterme si frigorifice, transport de persoane, rulote, service si constructii, vehicule pentru utilizari speciale si masini pentru persoane cu dizabilitati. 
 

Articole similare