Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tarifele de transport se mentin ridicate

Din datele inregistrate pe platforma Transporeon si analizate de Capgemini Consulting se observa ca volumul schimburilor comerciale este un factor puternic de influenta asupra cererilor de transport si implicit a preturilor. Astfel, in trimestrul al treilea din 2015 se asteapta ca volumele schimburilor comerciale din Europa sa scada cu 3,6%, la 2.010 miliarde de euro, comparativ cu trimestrul al doilea din 2015 (2.085 miliarde de euro). Aceasta scadere se aliniaza trendului manifestat in trimestrele anterioare in care schimburile comerciale s-au majorat, aratand o recuperare in desfasurare a comertului european. Cu toate astea, asistam la o crestere de 0,6% comparativ cu perioada similara a lui 2014 (2.004 miliarde de euro).
 
In cel de-al treilea trimestru al anului, pretul de transport a scazut cu 4,1%, comparativ cu cel inregistrat in trimestrul anterior, dar a crescut cu 1,2%, comparativ cu perioada similara a anului trecut, pana la un nivel inca ridicat. In trimestrul al treilea din 2015, pretul combustibilului a scazut cu 5,4%, atingand cel mai jos nivel din trimestrul al treilea al lui 2009 incoace. Pretul transportului a scazut si el cu 4,1%, existand o corelare pozitiva intre pretul combustibilului si cel al transportului.
Pe de alta parte, chiar si in conditiile in care in trimestrul al treilea al anului capacitatea disponibila de transport a crescut cu 14,4%, aceasta inca este la un nivel scazut, fiind de altfel cu 10,5% mai mica decat in trimestrul al treilea din …

Articole similare