Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Exploatarea beneficiilor industriei 4.0 pentru optimizarea afacerii

Reprezentantii celor mai mari furnizori de IT, servicii de date si telefonie mobila din Romania au subliniat importanta utilizarii infrastructurii virtuale si a tehnologiei 4.0 pentru dezvoltarea afacerilor in mai multe domenii de activitate, in cadrul evenimentului „Focus on Technology & Telecoms“, organizat luna trecuta de Business Revue. Rapiditatea transmiterii informatiei este esentiala pentru a putea raspunde prompt nevoilor clientilor si pentru a fi, in acelasi timp, profitabil. In acelasi timp, inregistrarea si stocarea informatiilor pe platforme virtuale permite realizarea unor game variate de analize si previziuni, iar daca datele sunt urmarite in timp real, atunci se pot lua decizii imediate pentru optimizarea activitatii.
 
Iata in continuare cateva aplicatii specifice dezvoltate de furnizorii de telefonie mobila, in functie de cerintele particulare ale clientilor.
 
Industria 4.0 sau „internet of things” reprezinta o noua etapa in transformarea industriilor. Practic, vorbim de orice echipament din jurul nostru care este conectat in cloud, la o platforma. Inceputurile in Romania pentru industria 4.0 au pornit de la sistemul energetic. Consumul de energie electrica este citit in timp real si prognozele sunt facute tot in timp real, pentru a se optimiza productia. Conform studiilor de piata, in Romania exista la ora actuala 730.000 de SIM-uri care asigura comunicarea intre doua masini (M to M), iar acesta este doar inceputul. Piata are potential de crestere foarte mare si optiunile de dezvoltare sunt nelimitate, apreciaza Tiberiu Dobre, Director, High Corporate Sale Vodafone, grupul pe care il reprezinta detinand deja o cota de 50% pe acest segment. 
Domeniile unde solutiile M to M s-au dezvoltat foarte mult si unde exista potential de crestere in continuare sunt productia, industria auto, utilitatile, logistica, serviciile financiare etc.
Un exemplu este sistemul de management de flote dezvoltat de Vodafone, care se adreseaza companiilor cu parc mare de masini. Utilizand acest produs, clientii pot vedea in permanenta unde se afla fiecare vehicul din flota si pot primi informatii despre comportamentul soferilor in trafic. Inclusiv pe propriile masini din flota Vodafone a instalat un sistem de management prin care angajatii sunt atentionati cand depasesc viteza legala de deplasare. Si, pe langa reducerea riscului de accidente, obtin si economii importante in consumul de carburant.
Interactiunile M to M se fac prin intermediul unei retele de date mobile cu o foarte buna performanta, ceea ce garanteaza fiabilitatea solutiilor. De altfel, reteaua Vodafone Romania a fost evaluata de Open Signal ca fiind cea mai rapida retea de date mobile din Europa.
 
Business Wi-Fi si Retail analytics
Pe anumite ramuri de activitate, cum ar fi transportul, logistica, depozitarea sau retail-ul, calitatea retelei Wi-Fi este foarte importanta, a subliniat Florin Popa, Business to Business Director Orange Romania. La fel si in domeniile in care clientii …

Articole similare