Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un specialist al industriei automotive

Dupa ce a ajuns la nivelul unui parc auto de aproape 350 de autovehicule, Simion Apreutese, unic actionar al firmei International Alexander, a inteles ca producatorii din automotive isi doresc furnizori de servicii integrate – logistica, transport, distributie – si ca trebuie sa dezvolte si activitati de logistica pentru clientii de transport. Compania a achizitionat un teren de 23 ha in Arad, pe care a dezvoltat un complex logistic ce cuprinde spatii de depozitare clasa A, birouri, un nou service auto, precum si o parcare pentru flota proprie. In acest moment sunt gata 10.000 m2 de depozit, care deservesc clientii actuali. Depozitul fiind ocupat la capacitate maxima, se are in vedere extinderea acestuia pana la 27.000 m2.
 

Suprafata de birouri si spatii destinate personalului propriu este de 2.100 m2. In 2015 compania a investit in doua linii de spalare de ambalaje specializate pentru componente auto, care in prezent deservesc trei clienti. Daca biroul din Arad va lucra preponderent pentru sectorul automotive, cel din Bucuresti – care va beneficia in scurt timp de un depozit de 20.000 m2 pe un teren deja achizitionat pe autostrada Bucuresti-Pitesti, km 23, in Parcul Logistic existent – va viza si alte sectoare de activitate.

International Alexander a pornit afacerea de transport in 2003 cu un camion de 7,5 t si a ajuns la peste 350 de ansambluri si mai mult de 700 de angajati, dintre care aproximativ 500 sunt soferi. Compania a incheiat 2016 cu o cifra de afaceri de 206 milioane de lei, dupa ce a inregistrat cresteri an de an. Desi criza din 2009 a fost o perioada grea pentru majoritatea companiilor, International Alexander a gasit oportunitatea de a se dezvolta in aceasta perioada. In ultimii patru ani, compania a investit continuu in depozite si flota. In 2016 a figurat cu EBITDA de aproximativ 16%. „Profitul final nu reflecta intotdeauna eficienta unei firme. Aceasta se vede in EBITDA. In plus, investitiile realizate arata faptul ca firma respectiva are planuri de viitor, are o strategie“, a explicat Simion Apreutese, directorul general International Alexander.
Acesta a mai mentionat ca, desi firma are planuri viitoare de crestere, se va focusa pe partea de eficientizare si profitabilitate.
In 2015 compania lucra deja cu 270 de clienti, primii trei dintre acestia contribuind cu pana la 20% la cifra sa de afaceri. Cea mai mare parte a activitatii, 80%, este de transport, iar restul presupune depozitare si servicii cu valoare adaugata.

In doi ani s-au cumparat 170 de camioane noi
In perioada 2014-2016, compania a cumparat 170 de camioane noi Mercedes-Benz Euro 6, dintre care 100 prin leasing si restul din fonduri proprii. „Am invatat ca nu trebuie sa cumperi cu banii tai, ci este bine ca banii pe care ii ai sa ii folosesti in dezvoltarea afacerii si in alte domenii”, a spus Simion Apreutese.
Astfel, in cativa ani firma a urcat in topul clasamentului firmelor de transport din punct de vedere al activelor. Intreaga flota este dotata cu …

Articole similare

Ad