Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Magirus opereaza cel mai modern banc de testare pentru pompe

Magirus a inaugurat ultima parte din centrul de productie si pentru clienti, destinat tehnologiei de lupta impotriva incendiilor din Ulm (Germania), un nou banc de probe pentru pompe. Sistemul inovator cu put subteran si un rezervor cu capacitate de 100.000 litri a fost scufundat la peste 10 m adancime utilizand o procedura complexa, folosita de obicei la constructia parcarilor auto subterane. Tehnologia pentru testarea pompelor in conditii reale a necesitat o investitie de circa 1,6 milioane de euro.
 

Bancul de probe este echipat cu patru rute de testare diferite, in functie de performantele per litru dorite, Magirus completandu-si, astfel, gama de testere pentru pompe si rezervoare de pompe. Pe langa noul banc de probe pentru pompe, compania dispune si de un banc de probe pentru rasturnare, o ruta cu spuma, un banc de testare a vinciurilor si o retea de sine pentru vehicule utilizate pe calea ferata, toate pe o suprafata de 321.000 m2. Costurile totale pentru amenajarea spatiului si achizitia tuturor echipamentelor necesare se ridica la aproximativ 35 de milioane de euro.
Magirus va testa de acum toate vehiculele noi pe bancul de probe inovativ pentru pompe, insa echipamentul este disponibil si pentru clientii care doresc sa isi testeze masinile de pompieri proprii. Dupa o scurta prezentare din partea personalului Magirus, acestia isi pot testa si recalibra vehiculele in conditii reale de utilizare, cum ar fi extragerea apei din lacuri. Sistemul de testare Magirus nu este un banc de teste obisnuit cu vacuum, ci un adevarat put cu suctiune, singurul de acest tip din lume, fiind dezvoltat impreuna cu Fladt Engineering GmbH.
Diferenta? In comparatie cu fantanile subterane conventionale, in care cantitati mari de apa trebuie sa circule din rezervor in rezervor pentru a schimba nivelul apei, sistemul Magirus foloseste vase de expansiune. Pentru a varia nivelul apei si, prin urmare, adancimea suctiunii, doar volumul mai mic de apa trebuie pompat intr-un rezervor „tampon“ de la suprafata, sau apa din acesta dusa inapoi in vasele de expansiune. Acest lucru ii confera Magirus un avantaj competitiv semnificativ: timp mai rapid de testare a vehiculului. In plus, sistemul depaseste cu mult capacitatea de stocare a unui put subteran conventional, iar costurile de constructie sunt similare cu cele ale sistemelor cu doua rezervoare de apa.
In gama de presiune redusa pot fi efectuate teste pentru debite de pana la 17.000 l/minut, in timp ce pentru presiune ridicata debitele pot ajunge la 800 l/minut (maximum 100 bar). Nivelul de umplere este monitorizat in permanenta pe durata operatiunii, cu sisteme electronice performante, si ajustat automat daca este nevoie. Sistemul poate fi operat direct din vehicul cu ajutorul tabletei sau dintr-un birou de la bancul de testare. Toate informatiile sunt inregistrate in format digital si pot fi analizate in timpi reali sau ulterior. Curba de presiune a pompei, ca si alte teste, este efectuata si inregistrata automat.
O ruta mai mica de testare a fost construita intr-o sala alaturata, pentru training de personal. Pompierii au astfel posibilitatea sa testeze modul de functionare/operare al vehiculelor intr-o atmosfera uscata si calda.

Articole similare