Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Altex investeste in flota proprie de distributie

Altex Logistic & Distribution (ALD) s-a confruntat in ultima perioada cu o lipsa acuta pe piata a vehiculelor de 7,5 t, motiv pentru care anul acesta are in vedere achizitia a 30 de astfel de utilitare, ceea ce inseamna o flota totala de 70 de unitati pe care le va folosi pentru distributia produselor Altex, principalul sau client, catre magazinele companiei. ALD detine spatii de depozitare de peste 50.000 m2 in toata tara, iar de curand a decis sa reorganizeze activitatea de logistica de la Bucuresti, unde se afla sediul central al companiei, prin separarea produselor „albe“ de celelalte care pot fi stocate pe rafturi.
 

Altex Logistic & Distribution efectueaza logistica pentru principalul client Altex Romania, dar si pentru alte firme din cadrul aceluiasi grup, in trei depozite centrale la Bucuresti, dintre care doua au fost deschise anul trecut, dar si alte 14 centre logistice regionale si cateva depozite pentru activitatea de cross-docking, cu suprafete cuprinse intre 500 si 15.000 m2. In total, firma opereaza pe o suprafata de depozitare de peste 50.000 m2, majoritatea locatiilor fiind inchiriate. „Cand inchiriezi un depozit de peste 5.000 m2, aproape intotdeauna se ia in calcul perspectiva de a extinde locatia respectiva, pentru ca este destul de dificil sa muti un astfel de depozit. Cu o asemenea conditie, si la noi contractele de inchiriere pentru astfel de suprafete sunt pe 3-5 ani“, a explicat Bogdan Gavaneci, directorul de logistica al depozitului central ALD. Activitatea din cele trei depozite principale presupune 25-30 de transporturi-intrari si 30-40 de iesiri pe zi si pot fi sustinute activitati multiple de picking, packing, co-packing, servicii cu valoare adaugata. Distributia intre depozite si de la acestea catre magazine sau clienti finali, platforme, se face cu vehicule de 7,5 t pentru distante sub 350 km, in timp ce destinatiile mai indepartate se acopera cu vehiculele de 20 t. Insa sunt si cazuri in care marfa de la furnizori vine intr-un depozit regional, de unde este distribuita direct magazinelor, clientilor arondati acestuia. Cele mai multe marfuri vin direct paletizate de la furnizorii companiei din toata Europa, dar si din Asia.
In viitorul apropiat ALD urmareste extinderea serviciilor de logistica si pentru alti clienti de pe piata.

Volumele sunt in crestere
Dupa perioada de criza, volumele de produse distribuite de Altex au crescut constant la toate categoriile. Insa decizia de anul trecut de a adauga doua depozite la Bucuresti nu s-a datorat neaparat cresterii volumelor de marfa, cat mai ales unei mai bune organizari. Astfel, inainte in acelasi depozit erau stocate atat produsele albe mari, care presupun depozitarea la podea, cat si cele mici, care se depoziteaza, de obicei, pe rafturi, produse care, potrivit lui Bogdan Gavaneci, trebuie separate din punct de vedere logistic.
ALD lucreaza cu un WMS personalizat pentru activitatea si specificul fiecarui depozit, permanent actualizat. Numarul de SKU din depozite …

Articole similare

Ad