Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Iveco si Romaqua Group bat din nou palma

Piata transportului de bauturi a inregistrat cresteri in ultimii ani, asa cum remarca reprezentantii Iveco, iar tendinta se estimeaza ca se va mentine in 2016. Avand in vedere faptul ca vehiculele comerciale ale constructorului italian sunt recunoscute pentru sasiul robust, multi jucatori din domeniul productiei si distributiei de bauturi au ales aceasta marca, in special modele Daily de 3,5, 5,2 si 7,2 t. Un client care se remarca prin parteneriatul deja traditional cu Iveco este Romaqua Group, care de curand a semnat un nou contract, pentru 24 de Eurocargo si Daily, destinate inlocuirii unor masini mai vechi din flota.
 

Liderul pietei autohtone a imbuteliatorilor de apa minerala a decis sa-si innoiasca parcul auto la inceputul acestui an si sa continue colaborarea cu Iveco. Romaqua Group are o flota de peste 100 de vehicule comerciale, dintre care mai mult de 90% sunt Iveco, iar de curand a cumparat 24 de vehicule din gamele Eurocargo de 18 t (model care, reamintim, este Camionul International al Anului 2016), Daily de 7,2 t cu prelata si lift si Daily de 3,5 t in varianta van de 12 m3, cu roti jumelate pe puntea spate, „care fac fata cu brio specificului misiunii noastre si corespund standardelor de calitate, siguranta si protectie a mediului“, asa cum subliniaza Liviu Verdes, directorul de logistica al companiei.
In plus fata de dotarea standard, cele trei modele achizitionate de Romaqua au primit, la recomandarea specialistilor Iveco, suspensie ranforsata pe puntea spate, ce ofera o rezistenta sporita la suprasolicitare. Acestea au fost carosate cu platforma cu obloane si prelata, o parte avand si lift cu sarcina de 1 t.
Parteneriatul dintre Romaqua si Iveco a inceput in urma cu peste 15 ani si, asa cum declara Liviu Verdes, „nivelul nostru de satisfactie fata de marca si fata de produs a ramas constant. Vehiculele ofera avantaje ce nu pot fi contestate, precum calitatea si fiabilitatea, nivelul redus al cheltuielilor de intretinere si al consumului de carburant, adica un cost total de exploatare optim pentru noi. Si, daca adaugam relatia foarte buna cu compania si reteaua de service ce raspunde nevoilor noastre atat din punct de vedere al calitatii serviciilor, cat si al acoperirii teritoriale, avem o reteta de succes.“
Cele 24 de utilitare Iveco au fost cumparate pentru inlocuirea unor modele similare ale caror vechime si rulaj duceau la costuri mari de intretinere si reparatii, iar reprezentantii Romaqua estimeaza sa mai faca o achizitie in 2017.
Pentru Romaqua Group varsta parcului propriu nu este un criteriu foarte important, deoarece acesta include si autovehicule de aproape 10 ani, dar cu un rulaj de circa 150.000 km, si autovehicule care in aproximativ patru ani au ajuns la 400.000 km. Deci rulajul este un criteriu de care se tine cont cand se ia decizia de inlocuire a masinilor, dar nu cel mai important: mai conteaza uzura morala si tipul de transport – local sau interurban.
Kilometrajul la care ajung autoutilitarele din flota Romaqua intr-o luna difera in functie de tipul de transport pentru care sunt folosite: cele care merg pe distante mari pot ajunge la 8.500 km, dar cele care fac distributie in Bucuresti si in zona limitrofa nu depasesc 1.200-1.500 km.
Achizitia s-a facut in baza unui contract de trade-in si in plus mai este in derulare cu ITS un contract de service incheiat in urma cu circa 12 ani cu un alt dealer Iveco de la acea vreme, Protruck, si continuat cu ITS si cu partenerii sai din tara.

Investitii de peste 220 de milioane de euro in tehnologii si echipamente
Romaqua Group Borsec este prezent pe piata din 1998 si de atunci a investit peste 220 de milioane de euro in special in tehnologii si echipamente de varf la nivel mondial, pentru a obtine un produs finit cu cel mai inalt standard calitativ. Acestea i-au permis sa devina prima firma romaneasca de imbuteliere care a primit certificarea conform ISO 9001.
Marcile din portofoliu sunt apele minerale naturale Borsec (lider de piata, care in 2016 aniverseaza 210 ani de cand se imbuteliaza la scara industriala), apa minerala naturala Stanceni, apa minerala naturala oligominerala Aquatique, bauturile racoritoare Giusto (lider pe piata bauturilor racoritoare plate), berile Albacher, Dorfer si Mülbacher si semintele de floarea soarelui Metropolitan Play.
Cifra de afaceri a Romaqua Group a crescut constant, iar anul trecut a depasit 140 de milioane de euro.
Compania are peste 2.000 de angajati in cele cinci fabrici din Borsec, Bucuresti, Busteni, Sebes (aici este vorba de un proiect greenfield finalizat in 2008, care beneficiaza de cea mai noua tehnologie disponibila in prezent in lume, asa cum arata reprezentantii Romaqua) si Stanceni.
Firma dispune de peste 20.000 m2 de spatii de depozitare la Borsec, Alba Iulia, Sebes, Busteni, Stanceni, Bucuresti, Frunzeasca, Tecuci si Ploiesti, unde foloseste mai mult de 120 de stivuitoare, in special Hyundai si Linde.

Peste 100 de utilitare proprii si 310 inchiriate
Flota Romaqua Group include autovehicule Volkswagen Caddy, Dacia Dokker, Renault Master si Iveco Daily, Eurocargo si Stralis, cu sarcini utile de la 0,6 la 24 t, dintre care o mica parte au dotari pentru distributie locala, majoritatea fiind pentru transport de marfuri generale. „Acolo unde s-a putut alege dintre mai multe variante constructive s-a optat pentru versiunile cu ampatament scurt, avand in vedere faptul ca modul de ambalare a produselor noastre presupune un transport de greutate, nu de volum“, completeaza Liviu Verdes. „In plus, pentru respectarea legislatiei in domeniu, si vehiculele din parcul propriu al companiei, si cele inchiriate sunt incarcate astfel incat sa nu depaseasca sarcina utila.“
Compania si-a dimensionat parcul auto astfel incat sa poata onora toate comenzile primite de la partenerii sai, cu respectarea legislatiei referitoare la timpii de condus si de odihna, sarcina utila, restrictiile de tonaj s.a. Si, avand in vedere faptul ca in portofoliul sau sunt produse ambalate, in principal in recipienti de unica folosinta (PET, sticla, doza), autovehiculele merg la retur descarcate sau, uneori, in functie de necesitatile proprii, pot incarca materii prime, materiale, produse necesare in procesul de fabricatie sau produse finite daca transportul se efectueaza intre depozitele logistice proprii. In aceste conditii, transportul fara incarcatura reprezinta 42-45% din rulajul total.
In plus fata de flota proprie, pentru transportul produselor catre clientii din distributia nationala si key accounts au fost incheiate 85 de contracte cu firme specializate care au pus la dispozitia Romaqua Group peste 310 ansambluri cu masa totala maxima autorizata de 40 t. Acesti parteneri au autorizare pentru transport de produse alimentare preambalate si au fost alesi in functie de starea tehnica a vehiculelor.

Articole similare