Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Agricultorii si constructorii, principalii clienti

Piata de rezervoare de carburant este pe un trend usor ascendent comparativ cu anul trecut, principalul motor de crestere fiind agricultura si constructiile. „Pentru prima parte a anului ne situam la acelasi nivel al vanzarilor ca anul trecut, insa estimam o crestere de 5-10% in a doua parte a anului, datorita cererilor din agricultura“, afirma Giuseppe Zilli, directorul general al DiCamillo, care a vandut circa 150 de rezervoare in prima parte a anului.
 

Subsidiara din Romania a firmei italiene DiCamillo Serbatoi se aprovizioneaza cu rezervoare chiar de la compania mama, care detine o fabrica acolo, insa in viitorul apropiat actionarii doresc sa construiasca o fabrica in Romania. „Producem rezervoare in Italia de patru generatii, dar speram ca anul viitor sa deschidem o fabrica la Cluj, de unde vom aproviziona clientii locali si zona Europei de Est si cea a Balcanilor.“
In prezent, compania detine un depozit de clasa A de 500 m2 in Cluj si un altul mai mare, in Ialomita, ce apartine unui partener. In permanenta exista pe stoc minimum 10 rezervoare, cele mai solicitate fiind cele fixe, atat supraterane, cat si subterane, de 5.000 si 9.000 l. Gama fixa mai cuprinde rezervoare de 2.000 si 3.000 l. „Rezervoarele sunt de la 500 la 50.000 l. Toate sunt omologate, produse in Italia. Avem si rezervoare transportabile, dar cererea este mai mica pentru acest tip, mai mult firme din constructii si agricultura, mai putin de transport. Suntem prima firma din Italia care a facut astfel de rezervoare. Am vandut 5-6 rezervoare mobile pana acum“, declara directorul companiei italiene. Exista si cereri pentru rezervoare foarte mari, chiar anul acesta derulandu-se discutii pentru unul de 30.000 l cu o companie de salubritate, dupa ce in 2015 a fost comercializat unul asemanator. Potrivit acestuia, un transportator cu o flota de 10 camioane, care lucreaza pe ruta Italia-Romania, amortizeaza un rezervor de 9.000 l intr-un an. Depinde foarte mult de marimea parcului.
In primele trei luni ale anului, compania a vandut si noua sisteme de gestiune, acestea fiind cel mai des promovate in randul transportatorilor, care au nevoie de o evidenta clara a consumului de carburant. Cel mai cautat sistem este Dicam Gest WEB, accesibil de pe orice calculator conectat la internet, prin care personalul companiei poate asigura suport tehnic de la distanta 12/24 h. In plus, este si un instrument optim pentru crearea rapoartelor necesare pentru cererea de rambursare a accizelor la motorina, dar ofera si date si alarme esentiale comunicate prin SMS sau baze de date si materiale care se pot extrage si folosi pe orice soft de analiza. „Avem deja clienti importanti in Kosovo, Albania, Macedonia, Polonia, Estonia, Cehia, Slovacia, Germania, Elvetia, Danemarca, Marea Britanie si suntem pe punctul de a incepe si in Moldova. Avem si un dealer in Ungaria, dar baza operativa este la Cluj. Suntem foarte multumiti de clientii romani“, mai spune Giuseppe Zilli.

Articole similare