Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Trei sfaturi pentru marirea duratei de viata a anvelopelor

Anvelopele, precum majoritatea elementelor componente ale unui vehicul, sunt elemente consumabile, iar modul in care sunt ingrijite pentru marirea duratei de viata a acestora este crucial. GT Radial va prezinta trei bune practici pentru a creste durata de viata a anvelopelor dumneavoastra.
 

1. Verificarea presiunii anvelopelor pentru asigurarea performantelor optime
Recomandam verificarea presunii din anvelope o data pe saptamana, cu conditia ca aceasta operatiune sa se desfasoare inainte de rulare, cand anvelopele sunt inca reci, pentru a evita erorile de masurare. Presiunea insuficienta cauzeaza o uzura excesiva exterioara (pe umeri) a anvelopelor, existand si un risc crescut de distrugere a acestora in cazul in care se circula cu viteza sau pe distante lungi. Presiunea insuficienta creste rezistenta la rulare a anvelopei, iar odata cu aceasta va creste rezistenta la inaintare a autovehiculului, care va conduce la un consum marit de carburant. Presiunea prea mare este la randul ei o cauza a uzurii excesive a anvelopelor care duce la o deteriorare prematura a acestora si la o rezistenta mult diminuata la impact.
De asemenea, va recomandam evitarea pe cat posibil a rularii pe trasee dificile, cu gropi si zone de drum puternic deterioarate, deoarece pot afecta definitiv functionalitatea anvelopelor si a jantelor.

2. Depozitarea anvelopelor
Chiar si in cazul in care anvelopele nu sunt utilizate, ele sunt expuse la riscuri de deteriorare. Depozitarea corespunzatoare a acestora este la fel de importanta, astfel GT Radial va recomanda pastrarea lor in camere racoroase, uscate, bine ventilate si fara contact direct cu razele solare. De asemenea, anvelopele pot suferi deteriorari daca sunt expuse la agenti chimici, solventi, combustibili sau lubrifianti. Evitati pe cat posibil depozitarea lor in astfel de medii si veti obtine performantele dorite pentru o perioada de timp mai indelungata.

3. Echilibrarea rotilor
Una dintre cauzele cele mai des intalnite care produce deteriorarea prematura a anvelopelor este echilibrarea incorecta a rotilor. Acest aspect poate fi observat atunci cand se resimt anumite vibratii in timpul rularii cu o anumita viteza. Recomandam realizarea unei verificari in momentul in care resimtiti astfel de vibratii, dar si in momentul schimbarii anvelopelor sau in momentul realizarii unei operatiuni de reparatie a unei pene de cauciuc. Echilibrarea corespunzatoare a rotilor va va oferi posibilitatea sa va bucurati de un condus confortabil in conditii de siguranta, astfel va recomandam realizarea acestei verificari cu periodicitate.
Echipa noastra va ofera gratuit serviciile de monitorizare constanta a flotei in vederea prelungirii duratei de viata a anvelopelor dumneavoastra marca GT Radial.

Articole similare