Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

De la transport la Logistik 4.0. Sectorul transporturilor s-a pregatit pentru viitor.

Convoiul aproape complet automatizat alcatuit din sase vehicule de transport marfa care au traversat Europa a primit o atentie marita din partea mediei. Platooning Challenge-ul european arata in mod clar in ce sens se dezvolta sectorul transporturilor si al logisticii si ceea ce este deja posibil. In logistica zilelor noastre cheia este crearea unei retele pentru a lucra mai eficient si pentru a mentine competitivitatea.
 

Perspectivele de viitor ale logisticii: un vehicul de transport marfa care urmeaza la distanta scurta masina din fata sa, raspunde automat la ceea ce se intampla in trafic si pe parcursul drumului isi poate actualiza timpul de sosire si va putea chiar sa si trimita digital documentele necesare transportului. Cu „Platooning Challenge“-ul european, fabricantii de vehicule au facut un pas important spre viitorul logisticii.
Si firmele din celelalte domenii lucreaza la optimizarea plusvalorii muncii lor si pentru a se conecta cat mai rapid la flux, iar cand firmele din diferite domenii se vor alia, rezultatul va fi o cooperare maximala.

Sa folosim mai bine vehiculele!
In legatura cu Platoonin Challenge-ul european au ajuns in prim plan urmatoarele teme: „folosirea vehiculelor“ si „evitarea transporturilor fara incarcatura“. In „Campus Connetivity“ din Düsseldorf, Daimler a prezentat posibilitatiile pe care le ofera firmelor de transport. Spre exemplu, furnizorul telematic si software-ul de transport pot fi conectate cu o bursa de transport. Daca ar exista in viitor un vehicul care ar comunica direct cu bursa, atunci s-ar putea atinge cel mai ridicat nivel de eficienta economica.
Cea mai mare platforma de transport a Europei, TimoCom, s-a pregatit pentru acest viitor posibil. Pentru ca ceea ce lipseste este o solutie cuprinzatoare pentru gestionarea vehiculelor interconectate. De altfel, mai mult de 180 de furnizori de solutii telematice sunt disponibili pe TimoCom. In cadrul platformei de transport, serviciul de monitorizare este legat cu bursa de transport si cu platforma de postare a ofertantilor. TimoCom poate sa integreze si programul dumneavoastra de transport, cu ajutorul unei interfete.

Viitorul a inceput
In munca de zi cu zi, reteaua are foarte multe beneficii. Spre exemplu, daca un coordonator de transport introduce o relatie in software-ul propriu de expeditie, cu ajutorul programului TimoCom acesta stie exact cand ajunge vehiculul la descarcare, dupa care, cu ajutorul functiei de cautare, gaseste marfa pentru retur. Daca in acest proces se conecteaza si un vehicul inteligent, se poate intelege ca va comunica cu platforma de transport, respectiv furnizorul telematic integrat, astfel incat coordonatorul de transport, din datele actuale, va putea face oferte pentru transportul de retur.
Platooning Challenge-ul european a dat un impuls domeniilor de transport si logistica spre Logistik 4.0. Unele companii grabesc aceasta inovatie, pentru a crea o retea comuna in care toate firmele de transport sa coopereze, pentru a atinge in viitor o eficienta mai ridicata si sa aiba succes financiar.
Mai multe informatii despre TimoCom gasiti pe www.timocom.ro

Despre TimoCom
TimoCom Soft-und Hardware GmbH este o fima specializata in IT, care se focuseaza pe dezvoltarea aplicatiilor web din domeniul transporturilor. Firma furnizeaza cea mai mare platforma de transport a Europei. Pe platforma TimoCom se intalnesc peste 500.000 de oferte internationale de transport si marfa. Reteaua logistica cuprinde in prezent mai mult de 36.000 de firme verificate.

Articole similare