Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Aquila isi diversifica portofoliul si mizeaza pe sinergii intre divizii

In contextul cresterii consumului si volumelor de marfa distribuite la nivel national, optimizarea costurilor de operare, a gradului de incarcare a vehiculelor si inclusiv combinarea inteligenta a capacitatilor de transport pot aduce economii importante. Aquila Prod Com si-a diversificat in permanenta paleta de produse si servicii, iar in prezent implementeaza programe noi de management al flotelor si al dinamicii marfurilor in depozit, unitati standardizate de transport si, nu in ultimul rand, vehicule cu trei compartimente de temperatura.
 

2016 a adus pentru Aquila Prod Com o crestere cu 15-20% a cifrei de afaceri pe segmentul de distributie comparativ cu anul precedent, iar acest lucru a fost posibil investind in logistica existenta. Astfel, flota a crescut cu 42 de autoutilitare, specializate pe transport frigorific, dublu compartimentate, cu lift hidraulic. Aportul de vehicule noi se datoreaza contractului cu un mare furnizor de carburant (Lukoil), care include achizitia, distributia si comercializarea tuturor produselor non-carburant care se vand in statiile de alimentare ale clientului, dar si distributia si vanzarea catre alte statii partenere. „Logistica pe toate cele 390 de statii este complexa, in special din cauza componentei de achizitie. Volumele au crescut foarte mult, in conditiile in care si retelele de statii de combustibil se dezvolta, din dorinta de a acapara o cota de piata cat mai mare, in special pe segmentul persoanelor fizice (pentru ca de aici vine adaosul cel mai mare)“, a declarat George Dragomir, director national de flota Aquila.
Segmentul FMCG a crescut, la randul sau, foarte mult in 2016, volumele Unilever – dar nu numai – fiind majorate semnificativ. In acelasi timp, preluarea Agroalim Distribution – in primavara anului trecut – este o oportunitate pentru Aquila de a intra pe piata de produse congelate. „Am investit foarte mult in flota, prin achizitia a 45 de masini noi, in acelasi timp achizitionand si 25 de autoutilitare specializate in transport frigorific din vechea flota Agroalim. Pe masura ce lucrurile se vor dezvolta, vor mai urma si alte investitii. Oricum, toate vehiculele pe care le vom cumpara de acum inainte vor avea si capacitate de congelare, pentru a putea fi versatili la nivel de parc auto.“

„Tri-temp“, urmatoarea etapa in specializare
Aquila detine deja o flota de 12 utilitare Iveco tri-compartimentate, achizitionata in urma cu doi ani pentru contractul cu furnizorul de carburant, care presupune transportul catre aceeasi locatie a produselor congelate, refrigerate si non-alimentare. Investitia in astfel de vehicule a meritat, atat prin prisma optimizarii utilizarii flotei, cat si a rapiditatii aprovizonarii. Pentru 2017 se intentioneaza inlocuirea a 23 de autoutilizare, toate specializate pe transport frigorific, iar noile vehicule vor putea face, de asemenea, si transport congelat.
De altfel, preluarea Agroalim reprezinta pentru Aquila o investitie foarte mare, pentru ca a fost practic creata …

Articole similare