Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

50 de ani de FM Logistic

La finalul lui iunie, FM Logistic a sarbatorit, alaturi de actualii si potentialii clienti, cu ocazia Customer Day, 50 de ani de existenta. Infiintata in toamna lui 1967 in regiunea Lorraine, compania a devenit unul dintre principalii jucatori din domeniul logisticii. In tara noastra si-a facut aparitia in 2003 prin preluarea operatiunilor logistice ale Nestlé si in prezent detine aici peste 50.000 m2 de depozite, iar din octombrie va fi gata unul nou, de 20.000 m2, la Dragomiresti.
 

Povestea FM a inceput in 1967, intr-o dimineata de octombrie, in Saint-Quirin din regiunea Lorraine, Franta. Familiile Faure si Machet, cu spirit antreprenorial in domeniul transportului, s-au unit pentru a infiinta compania Faure et Machet. Alianta a fost o decizie naturala, deoarece in 1963 si 1965 aceste familii se unisera si prin casatorie.
In cei 50 de ani de activitate, compania a devenit unul dintre mai importanti jucatori logistici internationali. FM Logistic opereaza in sase sectoare – alimentar, retail, industria bunurilor de uz casnic si ingrijire personala, cosmetic/produse de lux, farmaceutic, produse industriale si electronice – este prezenta pe trei continente, in cinci regiuni (Europa de Vest, Europa Centrala, Europa de Est, Asia si America Latina) si are 23.300 angajati si o cifra de afaceri de peste un miliard de euro realizata 63% in afara Frantei.
Planul de dezvoltare se bazeaza pe expansiune geografica si pe inovatie. Compania este recunoscuta pentru crearea unor solutii logistice inovatoare (AGV, drone, roboti), fiind una dintre primele care au implementat „pooling-ul“, o solutie inovatoare de consolidare a marfurilor de acelasi profil si ale carei rezultate au fost recunoscute, aducand numeroase premii de-a lungul anilor. In 2015, FM Logistic a dezvoltat CityLogin, o solutie ecologica de distributie in interiorul oraselor, in conformitate cu solicitarile de sustenabilitate la nivel european, implementata initial in Roma, apoi in Madrid si Paris, si in curand in Milano, Varsovia si Moscova.

Articole similare