Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

O balanta win-win inclinata catre romani

Intr-o perioada in care intregul grup Bosch se afla intr-o transformare profunda, dictata in principal de provocarile din sfera mobilitatii, a industriei tehnologice si a productiei, filiala din Romania anunta, pe langa cresterea cu 22% a vanzarilor consolidate, in 2016 comparativ cu 2015, si un prim trimestru al anului curent cu o majorare de doua cifre a vanzarilor. Furnizorul german de tehnologii si servicii aduce in Romania o situatie de tip win-win, compania beneficiind de un Ajutor de Stat care anul acesta va fi directionat cu precadere catre unitatile de la Cluj (21 de milioane de euro) si Blaj (17 milioane de euro pentru constructia unui depozit de circa 20.000 m2 si a unei cladiri de birouri), in vreme ce furnizorii romani de produse si servicii „absorb“ anual, de la producator, comenzi de 134 de milioane de euro, iar 4.800 de oameni beneficiaza de locurile de munca generate de prezenta companiei in Romania.
 

Bosch a incheiat anul fiscal 2016 cu o cifra de afaceri de aproximativ 1,5 miliarde de lei (332 de milioane de euro) in vanzari consolidate in Romania, inregistrand astfel o crestere semnificativa de 22 de procente fata de anul anterior, mult peste cresterea pietei, dupa cum afirma Mihai Boldijar, reprezentantul Grupului Bosch in Romania. Vanzarile totale nete de 2,7 miliarde de lei (592 de milioane de euro), inclusiv vanzarile companiilor neconsolidate si livrarile interne catre companiile afiliate, au inregistrat o crestere de aproximativ 58% fata de anul trecut. „Bosch a inregistrat in 2016 o crestere dinamica in Romania, care continua sa fie o piata importanta pentru Grup“, a spus Boldijar. „Ne asteptam ca vanzarile sa continue sa creasca, deoarece cautam in permanenta noi domenii de expansiune. In primul trimestru din 2017, compania a atins din nou o crestere semnificativa, cu doua cifre, a vanzarilor“, a adaugat Boldijar.
Bosch are in prezent aproximativ 4.800 de angajati in Romania, in crestere cu peste 50% fata de anul trecut, si se preconizeaza o majorare a acestui numar in 2017, mai ales pentru locatiile din Blaj, Cluj si Timisoara.

Investitii puternice in Romania
Compania a investit in 2016 aproximativ 282 de milioane de lei (63 de milioane de euro), in special pentru continuarea dezvoltarii locatiilor de productie pentru solutii de mobilitate si a activitatilor de cercetare si dezvoltare. La fabrica de componente auto electronice din Jucu, Bosch produce, printre altele, unitati electronice de control pentru asistenta la condus si unitati electronice care ofera siguranta in trafic si cresc confortul condusului. Pentru a raspunde cererii tot mai mari de dezvoltare profesionala a angajatilor, Bosch construieste la fabrica din Jucu un Centru Multifunctional dedicat in special formarii elevilor in cadrul sistemului de invatamant dual, dar si dezvoltarii continue a angajatilor. O alta investitie importanta a fost noul laborator de la Centrul de Inginerie din Cluj, prevazut cu tehnologie avansata pentru operatiuni hardware si mecanice, precum testarea si verificarea calitatii produselor.
In plus, unitatea din Blaj si-a marit capacitatea in 2016 in sectorul solutiilor de mobilitate pentru senzori si al componentelor electronice pentru grupul motopropulsor. Fabrica din Blaj, care produce si pentru sectorul de tehnologie industriala, va continua sa isi consolideze pozitia in viitor, extinzandu-si capacitatea de productie. In plus, Bosch planifica sa investeasca in Blaj in urmatorii doi ani in construirea unui depozit nou si a unei cladiri suplimentare de birouri. „La fabrica din Blaj sunt produse componente de tehnica liniara si solutii de mobilitate, la care s-au adaugat de curand doua noi divizii, pentru senzori de viteza la roata, senzori de turatie a arborelui cotit, dar si pentru senzori si componente electronice pentru motopropulsor. Tot aici au fost implementate doua proiecte de industrie conectata 4.0: sistem de monitorizare a productiei si solutii inteligente pentru sudura cu laser.“

Articole similare