Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Vanzarile sunt inca sub asteptari si sub necesarul pietei

Pe baza rezultatelor bune din 2016, reprezentantii CTE Solution s-au asteptat ca piata gunoierelor din Romania sa se dubleze, in cel mai rau caz, in 2017 si sa atinga cel putin 200 de unitati, dar in final a fost vorba doar de circa 70. Cauza principala este nefinalizarea proiectelor judetene de management integrat si faptul ca, in acest context, autoritatile locale nu au modalitati legale pentru a asigura managementul deseurilor si atribuie contracte pe perioade scurte de 3-6 luni, dupa care le prelungesc, iar operatorii nu au o garantie care sa le permita sa faca achizitii. De la 2018 se asteapta ca piata totala din Romania sa se ridice la circa 150 de gunoiere noi, iar CTE sa livreze macar 50, plus 8-10 maturatori, pentru unele dintre ele existand deja discutii si intentii declarate.
 

Compania a vandut anul trecut 20 de gunoiere, fata de 42 in 2016, avand o cota de piata de 29%, asa cum puncteaza Brand Managerul Florin Arama.
Gunoierele detin ponderea cea mai mare din totalul vehiculelor destinate serviciilor municipale, cu 60-70%, urmate de maturatori, cu 15-20%, hook-lift-uri si skip-loadere pentru manipularea containerelor.
 

Articole similare