Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grupul Transcoop09 a intentat primul proces din Germania

In martie, in Germania, a inceput primul proces impotriva producatorilor de camioane din Cartel. Actiunea a fost intentata de grupul Transcoop09, care reuneste 23 de societati de transport germane. Transcoop09 asteapta despagubiri importante pentru cele 1.500 de camioane cumparate in anii in care a functionat cartelul.
Pentru fiecare din cei 23 de membri ai grupului si pentru fiecare vehicul achizitionat de acestia a fost intocmita o expertiza de catre specialisti in probleme de concurenta, informeaza Dekra, specialist in domeniul serviciilor de expertizare. „Pierderile sunt mai mari decat s-a presupus initial“, a declarat Josef Perisa, membru al consiliului de administratie al Transcoop09.
 

Inca din vara lui 2016, grupul a angajat renumiti juristi specializati in dreptul antitrust pentru a se ocupa de pretentiile care vizau eventualele despagubiri.
Membrii grupului se asteapta ca decizia instantei sa reprezinte un punct de cotitura, desi procesele diferitilor transportatori vor avea loc la diferite tribunale districtuale, in a caror raza teritoriala se afla sediul central al firmei respective. „Cred ca sentinta va fi una istorica si va reprezenta un punct de plecare pentru toate celelalte cazuri“, a mai spus Josef Perisa.

Articole similare