Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Irizar lanseaza camionul electric ie Truck

Dupa ce a prezentat in 2013 primul autobuz 100% electric, Irizar a continuat munca de cercetare si dezvoltare in domeniul mobilitatii electrice, diversificandu-si atat gama de produse, cat si de componente. Astfel, inclusiv bateriile si sistemul de tractiune sunt realizate in noua fabrica Irizar de la Aduna, dedicata constructiei vehiculelor si sistemelor electrice, a carei inaugurare oficiala a avut loc luna trecuta. Cu prilejul acestui eveniment, Irizar a prezentat in premiera camionul electric ie Truck, care este conceput special pentru aplicatii municipale si regionale.
 

Vehiculul, de 8 m lungime, este disponibil pentru inceput in configuratie 6×2 si are masa totala maxim autorizata de 28 t si o sarcina utila de 18 t. Autonomia sistemului electric – motor de tractiune si baterii litiu-ion – este de aproximativ patru ore. Optional, camionul poate fi comandat cu propulsor pe gaz natural comprimat (Cursor 8), care sa functioneze in paralel cu motorul electric, pentru a-i creste autonomia. ie Truck este echipat cu tehnologie de siguranta activa de ultima ora, imprumutata de la autobuze: sistem de control al stabilitatii, controlul si reglarea suspensiei, avertizare la incalcarea involuntara a benzilor de circulatie si asistenta la franarea de urgenta.
Intrucat nu polueaza si nu face zgomot, camionul poate fi folosit cu succes in interiorul oraselor chiar si pe timp de noapte. Accesul la bord se face doar pe partea dreapta, designul cabinei fiind inspirat din cel al autobuzelor, ergonomic, cu treapta de acces amplasata la 370 de mm inaltime fata de sol. ie Truck este construit pe sasiu si disponibil pentru mai multe variante de carosare – prima propunere este de gunoiera.

Articole similare