Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

A doua editie a Ford Trucks Best Driver Challenge bate la usa

In perioada 15 mai-15 iunie s-a desfasurat prima editie a competitiei Ford Trucks Best Driver Challenge, organizate de Cefin Trucks pentru a pune in valoare „cea mai importanta resursa a companiilor din transport si constructii“, conducatorii auto. Concursul, la care s-au putut inscrie numai cei care conduc camioane Ford Trucks achizitionate prin Cefin, a fost castigat de George Beldiman (reprezentantul firmei Beldiman), la categoria Transport, si de Dorin Avram (AXO Util), la categoria Constructii.
In competitie s-au inscris 76 de soferi de camion, „o rata buna de participare pentru prima editie“, considera Alexandra Siminiuc, Head of Marketing and Operations Ford Trucks, „si desigur ca ii incurajam si pe ceilalti soferi de vehicule Ford Trucks pentru transport si constructii sa se inscrie la editiile viitoare“.
 

La categoria Transporturi locurile 2-4 au revenit unor soferi de la Vlase Complex Comercial – Mircea Ciuperca, Grigore Bebe si Tudorel Banica – iar pe locul al cincilea s-a clasat Anghel Dan (Transport Auto Ploiesti 1). La Constructii castigatorul a fost urmat de Constantin Barsan (Balan M. Virgil Intreprindere Individuala), Alin Simion si Marian Placinta (ambii de la Nomis 2003) si de Petru Adam (Olimar). Toti ocupantii primelor cinci locuri la cele doua categorii au primit ca premiu cate un voucher de 500 de euro.
Competitia s-a derulat in exact aceleasi conditii de condus de zi cu zi, la volanul camioanelor pe care merg acesti soferi, deoarece „ne-am dorit cel mai mult sa punem in valoare eficienta in utilizarea acestor vehicule in activitatea lor obisnuita. Mai mult decat atat, le-am pus la dispozitie si un Ghid de Eficientizare a Consumului care suntem convinsi ca a ajutat la obtinerea unor rezultate cat mai bune“, declara Alexandra Siminiuc.
In aceste conditii, pentru reprezentantii Cefin a fost usor sa convinga soferii si managerii sa se inscrie in competitie, deoarece programul obisnuit de lucru nu le-a fost da peste cap. Ba mai mult, intrecerea a contribuit la eficientizarea stilului de condus, pe parcursul unei luni remarcandu-se chiar si reduceri ale consumului de pana la 14%.
Criteriul de departajare a concurentilor a fost punctajul obtinut prin sistemul ViaSat, care ia in considerare stilul de condus si consumul mediu de combustibil obtinut in perioada concursului. Monitorizarea rezultatelor s-a facut prin Via Track, solutia profesionala de monitorizare si management ale flotelor auto prin GPS oferita de ViaSat, rapoartele fiind urmarite saptamanal. „A fost o competitie stransa, primele locuri au fost diferite de la o saptamana la alta, iar castigatorii finali s-au impus intr-un clasament cu punctaje foarte apropiate, inregistrand consumuri de 27,7/100 km la categoria Transport si de 35,02 l/100 km la categoria Constructii pe parcursul intregii competitii.“
In perioada 15 septembrie-15 octombrie se va desfasura a doua editie, organizatorii intentionand sa aiba anual doua astfel de evenimente.

Articole similare