Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ford Trucks, pentru prima data la Dakar

Echipa belgiana de raliu VDR Truck Racing a concurat pentru prima data la editia din 2019 a raliului Dakar la volanul unor camioane Ford Trucks din seria dedicata constructiilor, dar adaptate special pentru cea mai dura competitie de acest fel din lume. Ele au fost conduse de Yves Rutten si Peter Van Delm, care au concurat ambii pentru prima data la Dakar in 2009.

Ford Trucks si VDR Truck Racing au colaborat la dezvoltarea celor doua vehicule de concurs: inginerii Ford Trucks s-au ocupat de design, iar transmisia a fost produsa in atelierul VDR din Belgia, dupa care de asamblare s-au ocupat ambii parteneri si s-a facut testarea in conditii reale.
Vicepresedintele Ford Trucks, Serhan Turfan, a reamintit inainte de startul Dakar ca firma pe care o reprezinta este un sustinator la nivel global al sporturilor cu motor si se bazeaza pe experienta de 60 de ani in producerea de camioane si in dezvoltarea de produse care sa satisfaca cerintele pietei. „ai, pe masura ce vom continua sa ne dezvoltam ca o marca internationala in Orientul Mijlociu si Europa, vom investi si in sporturile cu motor. Cu VDR Truck Racing suntem parteneri din 2016, anul acesta participam pentru prima data la Dakar si suntem increzatori in faptul ca puterea si robustetea lor le vor ajuta sa aiba un rezultat foarte bun.“
In afara de cele doua camioane din concurs, Ford Trucks a oferit si doi soferi, patru copiloti si un echipaj tehnic format din opt persoane, alaturi de un vehicul de asistenta.

Articole similare