Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Spatiu generos de expunere pentru autovehicule

Printre ultimele generatii de telefoane mobile, camere foto si televizoare, targul de tehnologie de la Las Vegas, Consumer Electronics Show, a oferit vizitatorilor o multime de perspective asupra noului concept de transport autonom, de la autoturisme, shuttle-uri fara sofer si pana la elicoptere sau camioane. In standurile producatorilor de autovehicule, alaturi de masinile autonome la loc de cinste au fost expuse si cele cu propulsie electrica sau hibrid. Pe langa Urbanetic, un concept de vehicul autonom, Mercedes-Benz a lansat si noul CLA la CES.

Kia Motors a dezvaluit la CES un concept electric si autonom care revolutioneaza mobilitatea. In centrul lui se afla sistemul R.E.A.D. – Real-time Emotion Adaptive Driving (Conducere adaptativa in timp real bazata pe emotie) – o tehnologie dezvoltata pentru prima data in lume, care se bazeaza pe o colaborare in domeniul cercetarii cu grupul Media Lab’s Affective Computing al Massachusetts Institute of Technology (MIT).
R.E.A.D. poate optimiza si personaliza spatiul interior al cabinei unui automobil prin analizarea in timp real a starii emotionale a soferului cu ajutorul tehnologiei de recunore a semnalelor bio bazate pe inteligenta artificiala. Tehnologia monitorizeaza starea emotionala a soferului si adapteaza mediul interior conform evaluarii sale, modificand conditiile legate de simturile umane din cabina, pentru a crea o experienta de condus mai placuta.

Articole similare