Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un vehicul autonom va fi testat in premiera pe drumurile publice din Italia

Ministerul Infrastructurii si Transporturilor din Italia a emis prima autorizatie de testare pe drumurile publice a unui vehicul fara sofer, anunta publicatia Uomini e Trasporti.
Testele, care ar trebui sa inceapa in cateva saptamani, vor implica anumite sectiuni rutiere din orasele Torino si Parma, acestea trebuind efectuate in conformitate cu toate cerintele, inclusiv cele meteorologice, dictate de operatorul rutier insusi, cu garantarea maxima a sigurantei. In plus, un supervisor va fi intotdeauna prezent, astfel incat vehiculul sa poata fi trecut de la conducerea automata la cea manuala.

Experimentul va fi realizat de catre VisLab, un start-up al Universitatii din Parma infiintat in 2009 si achizitionat in 2015 – pentru 30 de milioane de dolari – de catre americanii de la Ambarella, o multinationala din Silicon Valley.
Pana acum, VisLab este singura companie care a solicitat acest tip de autorizatie valabila un an de la eliberare, ce poate fi apoi reinnoita. Ministerul nu a specificat numele fabricantului vehiculului testat.

Articole similare