Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Raben devine actionar majoritar al companiei italiene Sittam

Grupul Raben isi majoreaza participatia in cadrul Sittam Srl la 51%, incepand cu iulie 2019, ca urmare a acordului de a intari cooperarea intre cele doua companii. Astfel, Raben devine actionarul majoritar al liderului pe piata italiana de transport rutier international. „Conexiunile cu Italia sunt foarte importante pentru business-ul nostru in Romania, dat fiind faptul ca Italia se afla pe locul doi in topul partenerilor comerciali ai Romaniei si ca schimburile intre cele doua tari au ajuns in 2018 la cea mai ridicata valoare din istoria relatiilor bilaterale. In acest context, ne bucura intarirea prezentei Raben Group in Italia, care ne va permite sa extindem serviciile oferite clientilor”, a declarat Valentin Storoj, Managing Director al Raben Logistics Romania.

Obiectivele strategice urmarite de ambele companii sunt extinderea portofoliului si cresterea excelentei operationale. Acestea sunt motivele pentru care, inca din a doua jumatate a lui aprilie, Sittam si Raben au semnat acordul prin care Grupul Raben isi majora participatia la 51%, iar 49% ramanea familiei Bertola – detinatorul precedent al Sittam. Proprietarii au decis si majorarea capitalului companiei, pentru a putea face fata provocarilor lumii moderne, dintr-o pozitie mai solida.
Totodata, la finele lui aprilie 2019, conducerea Sittam a fost consolidata prin numirea ca CEO a lui Wojciech Brzuska, manager al Grupului Raben. „Italia este al patrulea partener in schimbul global international. Ca urmare, dezvoltarea conexiunilor in si din aceasta piata e un lucru extrem de important din punct de vedere al strategiei Grupului. Transformarea continua este urmatorul pas in procesul de integrare dintre Raben si Sittam Italia. Dupa lansarea legaturilor Sittam cu Europa Centrala si Olanda, dar si a retelei de conexiuni zilnice in si din Germania, a venit timpul pentru urmatoarea etapa”, a explicat Wojciech Brzuska.

Articole similare