Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Accentul se pune pe constructii

Piata de camioane rulate se mentine in linie cu cea din 2018 din punct de vedere al vanzarilor din prima jumatate a anului, undeva la 700-800 de unitati lunar, este de parere Paul Draniceanu, directorul diviziei Vehicule Comerciale Rulate din cadrul Cefin Trucks. Declaratia a fost facuta cu ocazia editiei de vara a deja traditionalului eveniment Camion Fest, ajuns la cea de-a 10-a editie, acolo unde dealerul Ford Trucks si-a asteptat clientii cu intreaga gama de vehicule rulate de transport international si cu echipamente dedicate segmentului de constructii.
 
Sub semnul constructiilor si transportului! Astfel s-a desfasurat cea de-a zecea editie a Camion Fest, organizata de Cefin Trucks intre 21 si 22 iunie, la Bucuresti, chiar la sediul companiei. In cadrul targului, organizatorii au expus peste 200 de camioane rulate, autotractoare, semiremorci, basculante, betoniere si utilaje de constructii. „Camion Fest se distinge prin gama de oferte speciale pe care le punem la dispozitia clientilor nostri in aceasta perioada. Ne-am pregatit cu intreaga gama de vehicule de transport, autotractoare de 2-3 ani vechime, inclusiv semiremorci de cereale, si vehicule pentru constructii, basculante cu 3-4 axe, betoniere cu 3-4 axe, semiremorci basculabile, practic tot ce se cere in acest moment pe piata din Romania“, a afirmat Paul Draniceanu.
Cele doua zile de eveniment au prilejuit interactiunea cu 150-200 de clienti, atat vechi, cat si noi, unii dintre acestia venind de la cateva sute de kilometri doar pentru a beneficia de preturile speciale oferite in cadrul targului, in functie de model si configuratie unele dintre autocamioane fiind reduse cu pana la 5.000 de euro. In plus, pentru a stimula vanzarile la fata locului, Cefin Trucks a pus la bataie 10 vouchere in valoare de 400 de euro fiecare, de care clientii vor beneficia la achizitia unui pachet turistic de la o firma partenera. „Am gandit un eveniment pentru clienti, cu vehicule ale caror discount-uri se situeaza intre 2% si 10%, in functie de valoarea masinii. Sunt preturi speciale pentru cei care ne trec pragul“, a mai explicat oficialul companiei. Cele mai multe vehicule expuse in cadrul Camion Fest provin din trade-in, compania avand un stoc de circa 200 de unitati, in conditiile in care focusul activitatii s-a mutat in ultima perioada pe vanzarea de camioane noi Ford Trucks. „Tot ce avem azi aici reprezinta un avans la vehicule noi“, a mai spus Paul Draniceanu.
 
Fara schimbari majore anul acesta
Piata de camioane second-hand este in linie cu cea de anul trecut, fara sa se fi petrecut schimbari majore, in primele sase luni ale acestui an fiind inregistrate circa 5.000 de unitati, adica 700-800 de vehicule in fiecare luna. In cazul Cefin Trucks volumele sunt impartite intre vehicule destinate transportului national si international, 70-75%, in timp ce restul procentelor il reprezinta vehicule specializate si cele de constructii, cu accent pe acestea din urma. „Basculante inca se tranzactioneaza pe piata. Anul acesta am schimbat o flota in Turda, am luat trei betoniere din 2006 si sase basculante din 2007, care au constituit avans pentru patru unitati Ford Trucks nou-noute, betoniere si basculante“, a explicat Paul Draniceanu.
In privinta serviciilor after-sales, oficialul companiei a mai spus ca exista clienti care au nevoie de camioane cat mai bune si care negociaza, contra cost, si servicii de garantie post vanzare, cel mai des acestea fiind cuprinse in contractul de leasing.
La finalul celor doua zile ale targului Camion Fest, reprezentantii companiei au informat ca au fost vandute 12 unitati din stocul existent. De mentionat ca vehiculele vandute aici sunt Euro 5 si Euro 6, clientul fiind dispus sa plateasca mai mult pentru un camion mai bine intretinut, chiar daca are un numar de kilometri mai mare, comparativ cu un model mai nou, dar cu un grad de uzura mai ridicat.

Articole similare