Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tehnologie, conectivitate, eficienta

Editia din acest an a Testului Arctic a aliniat la start cele mai populare modele de vanuri din Finlanda cu capacitate de incarcare de o tona. Desi climatul nu a fost tocmai arctic iarna aceasta, testul a urmarit monitorizarea performantelor vehiculelor din perspective diferite. Iar rezultatele au fost cat se poate de interesante.
Cea de-a 34-a editie a Testului Arctic s-a desfasurat la sfarsitul lui februarie, in sudul Finlandei, si a avut ca protagoniste patru vanuri cu capacitate de incarcare de o tona: Ford Transit Custom, Renault Trafic, Toyota Proace si Volkswagen Transporter 6.1.
Vanzarile de vanuri au fost intr-o usoara scadere in 2019, insa ultimii ani au fost buni pentru piata utilitarelor usoare. In Finlanda sunt preferate mai ales modelele de o tona, pentru care transmisiile automate si tractiunea integrala au devenit foarte populare. Anul trecut, Volkswagen Transporter a fost cel mai bine vandut van din Finlanda, cu 2.080 de unitati. Ford a fost cea mai vanduta marca de utilitara, iar modelul Transit Custom rivalizeaza cu Transporter. Toyota Proace este mostenitorul lui Hiace, care a dominat in mod traditional piata autoutilitarelor finlandeze. Nu in ultimul rand, Renault Trafic este un model foarte popular in Europa, iar anul trecut constructorul francez si-a crescut cota de piata in Finlanda, in ciuda scaderii generale inregistrate pe acest segment. Asadar, testul a inclus cele mai vandute autoutilitare cu capacitate de o tona din Finlanda, cu exceptia Mercedes-Benz Vito, al carui nou model va fi disponibil in curand.
 

Articole similare